Този пъстър и усмихнат свят в гатанки, стихове, приказки - среща на учениците от първи клас с поетесата Петя Александрова

Submitted by admin on Fri, 02/08/2019 - 15:48

Това е поредната дейност от нашия календар, посветен на 155г. от създаването на училището. Петя Александрова е автор на 12 книги, от които 4 стихосбирки за възрастни, 3 приказки в проза, 6 книги със стихове за деца, юношеската повест "Смокиново момиче". В творческата й биография има една куклена пиеса - "Магаренцето Рашко", реализирана в Държавен куклен театър-Сливен и анимационен филм за деца- "Въженцето". Обича децата и успява да влезе в техния свят не само с обаянието на словото.

Писателката разказа на децата какъв е пътят на книгата и колко е  важно да четат. Артистично и увлекателно прочете своя приказка с игрива закачка. Мира от I „а“ кл. назова „коя е мишката изяла книжката“. Застана на сцената до писателката и рецитира „Аз съм българче“. Емоционално и набързо първокласниците разгадаха „здравословните“ гатанки. Светът на книгите се оказа привлекателен за малките ученици. Г-жа Александрова остана впечатлена от любознателните първолаци и обеща да напише приказка за тях. Накрая те си купиха книжка и получиха автограф.

         Благодарим на читалище „Отец Паисий“-гр.Нови Искър-1936, кв. Славовци и  г-жа Иванова за съдействието при организиране на тази среща.