В навечерието на светлите Рождественски и Новогодишни празници!

Submitted by admin on Wed, 12/23/2020 - 08:19

В последните дни на старата 2020 год. и на прага на новата 2021 год. всеки по своему отбелязва този преход – за всички това беше трудна, неясна и променяща живота ни година, в личен, в семеен и професионален, както и в световен план. Усетихме го всички, от най-малките до най-възрастните – в семействата ни, в училищната ни общност, сред нашите деца в класните стаи и пред мониторите, сред родителите, бабите и дядовците, заети с помощта към внуците си.

Въпреки това, време е да погледнем напред с вяра и надежда. Време е на Бъдни вечер, в уюта на семейната трапеза, пред стоплящия огън на камината, докато най-малките се вълнуват и с нетърпение очакват подаръците под елхата, а техните пораснали вече братя и сестри хитричко ги подкачат за тези вълнения, ние, възрастните - в спокойствието и мъдростта на годините ни, да запалим вътрешната топлина в сърцата, да посеем семената на добротата и вярата, на трудолюбието и смелостта.

Затова, нека в тези предстоящи светли дни, да пожелаем на нашите малки и пораснали вече ученици, в следващата година да растат още и още в своята упоритост и трудолюбие, да търсят доброто и красотата, честността и доверието, приятелството и разбирателството. Бъдете здрави и растете, мили деца, в своите мечти!

Скъпи родители и наши верни помощници, нищо не би било възможно и няма да бъде възможно, ако ние всички не бъдем винаги и плътно до нашите деца! Те са част не само от вашия живот, но и част от нашия живот. Те го изпълват със смисъл – всяка правилно изписана буквичка и дума, всяка диктовка без грешки, всяка правилно решена задача, да видиш как светват лицата им – това е смисълът на нашата работа, това е нашата радост! Затова, бъдете здрави, все така подкрепящи и до нас в нашата обща мисия – заедно да създадем умни, можещи, смели и творящи деца!

Благодарност към г-жа Светослава Дичева – куриерска фирма Speedy, за коледния подарък, който създаде настроение в притихналото ни училище – голяма коледна елха!

И нека елхата грейне в домовете ни, и нека сърцата развълнувано затуптят, и нека душата ни запее и ликува, защото свято дете се ражда в нас – Христос се ражда, за да ни води в нашите мечти, с любов и подкрепа!

 

„Бяла Коледа! Звън звъни,

звъни камбанен, пее целият свят!...

Празник идва при нас!“