Когато красотата вдъхновява…

Submitted by admin on Sat, 11/13/2021 - 13:37

     Напук на всички предизвикателства, учителите в нашето училище, заедно с всичките си професионални ангажименти, не престават да творят!

       Дворът ни с двете класни стаи на открито, обградени през пролетта и лятото с много цветя, с прекрасни храсти от рози, с дървета и зеленина, привлече неведнъж през последната година медии, колеги от други училища, обществеността и родителите от нашия район.

    Но, разбира се, най-любим е дворът ни за нашите ученици: с малките си спретнати кътчета, с кичестия алпинеум, с изрисуваните любими на децата животинки, със старинните амфори с посети цветя, с оригиналните декоративни „къщички“ в дърветата, с макета по География, с площадката с детски игри и с още много, много чудеса!

    И ето ни вече в златната есен – обагрена в пастелните си цветове, тиха и спокойна. Още красота ще радва децата ни! В двора ни „разцъфна“ балерина с рокля от есенни листа. Те се превърнаха и в пъстроцветни прически на красиви женски лица. „Нашето училище“ – композицията от снимки и живописни детски рисунки е част от красиво оформените табла от дърво в двора ни. Толкова много светлина, топлина и живот има в тези детски рисунки! Колкото и да е тиха и спокойна есента, подслонена под есенния ни чадър, когато човек се вгледа в тях, нещо трепва, нещо заиграва по детски в сърцето! Със сигурност друга като нашата вятърна мелница няма в нито едно училище в София – тя е голямата изненада, която дойде за нас специално от Родопите.

   Да надникнем вътре! Две прекрасни картини – едната буквално огрява пространството с море от светлина в полюшващи се слънчогледи. А другата! Другата ни кара буквално да притихнем, за да се опитаме да чуем тайнствения луннорозов шепот, който се носи в тихата приспивна песен над света.

      И така стъпка по стъпка, красотата на малките неща, внезапните вдъхновения, пресътворените идеи, не само ще радват очите, но и ще възпитават в дух на красота, на пример за грижа и обич.