Спечелихме проект за химн на училището ни!

Submitted by admin on Sun, 11/21/2021 - 13:44

За пореден път нашето училище и нашият сплотен колектив показа, че има място именно сред „избраните“ със своята история, дух, трудолюбие и професионализъм!

Споделяме с всички Вас – наши родители и ученици, съмишленици и обществени дейци, радостната новина за това, че училището ни спечели проект – ще се сдобием със специално създаден за нас химн. То е избрано заедно с още пет столични училища за участие в инициативата „Светилник“ на Музикаутор (организация на автори и композитори), Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Българската телеграфна агенция, Сдружение „Сцена Музика“ и Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

„Надяваме се, както избрахме шест отлични училища, така и да ги дарим с шест отлични химна.“, коментира избора на училища изпълнителният директор на Музикаутор Иван Димитров.

Химнът дава идентичност, чувство за принадлежност, той може да бъде мост както към историята и традициите на училищната ни общност, така и импулс за бъдещи вдъхновения и творчество. Няколко творчески екипа от композитори, текстописци и създатели на аранжименти ще участват в конкурс със своите предложения, а ние ще изберем този химн, който най-пълно се свързва със своя текст и музика с духа на нашето училище.

Със сигурност предстоят много интересни моменти за нашите ученици – прослушване на обичащите да пеят, репетиции, срещи с нови хора и нови места, професионални студийни записи, записване на видеоклипове, концерти на живо… и изобщо ще попаднат в един нов и вълнуващ за тях свят. А нашето училище – то ще бъде именно сред „избраните“, защото го заслужава!