Празник на буквите

Submitted by admin on Fri, 03/17/2023 - 12:03

Вчерашният ден бе един от най-вълнуващите за учениците от I „б“ кл. Техният училищен свят се изпълни с празнично настроение. Защото бе посветен на грамотността. Цели шест месеца учениците се трудеха усърдно на белия лист. И се научиха – да пишат. Цели шест месеца разгръщаха букварчето и свързваха буквите в срички, думи, изречения. И се научиха да четат. Цели шест месеца г-жа Малинова и г-жа Ангелова подкрепяха своите възпитаници, за да направят първата и най-трудна стъпка по пътя на знанието.

В празничния следобед „Вече сме грамотни“ и „Можем да четем и пишем“ огласиха салона. Децата рецитираха, пяха, драматизираха, редяха рими и славиха нашата азбука. Презентация, посветена на училищния живот грабна вниманието на гостите. Впечатляващ бе краят на празника. За успешното завършване на периода на ограмотяване учениците бяха наградени с книга, грамота и свитък. А тогите и шапките с пискюл бяха много приятен акцент от тържеството.

Г-жа Костова - директор на 171 ОУ „Стоил Попов“ поздрави първокласниците, пожела им да бъдат ученолюбиви и да знаят: „ Който иска умен да расте, книжки трябва да чете“.