Новини, събития и съобщения

2024-07-04

Изпратихме нашите седмокласници

Отново е началото на месец юли и отново изпращаме поредното ято седмокласници. Момчета и момичета, изпълнени с мечти и устремени към бъдещето.

В свежата лятна утрин училищният двор се изпълни с развълнувани седмокласници и техните родители. Незабравими за всички нас ще останат моментите на раздялата, топлите думи на Антоан Добрев и Даниела Велчева за това, какво им е дало 171 ОУ „Стоил Попов“.А като фон на вълнуващото тържество звучеше химнът на училището „Заветът на учителя“ и изпълваше сърцата на всички присъстващи с гордост и надежда.

2024-07-01

НВО VII клас

Резултати на Национално външно оценяване VII кл.:

· Български език и литература

Явили се ученици: 24

Среден брой точки за 171 ОУ „Стоил Попов“: 63,06 т.

Среден брой точки за страната: 54,61 т.

Среден брой точки за град София: 65,16т.

· Математика

Явили се ученици: 24

Среден брой точки за 171 ОУ „Стоил Попов“: 46,66т.

Среден брой точки за страната: 42,94т.

Среден брой точки за град София: 64,73т.

2024-06-26

Важно за всички родители!

Уважаеми родители,

Предвид започващия летен ваканционен сезон считаме за необходимо да напомним следното:

1. Чл.5б, т.3 и т.4 от Закона за закрила на детето указва, че се „Забранява предлагането и продажбата на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневи изделия, на деца.“

„Забранява се употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия, изделия за пушене, различни от тютюневи изделия и диазотен оксид (райски газ).

2024-06-20

Учебни помагала

Помагала за първи клас за учебната 2024/ 2025г.
Кл. р-л Ангелина Филипова – първи „а“ класБългарски език и литература
 

2024-06-07

Предстояща родителска среща

На 13.06.2024 г. от 18:00 часа ще се проведе родителска среща с родителите на бъдещите първокласници.

На тази родителска среща ще се запознаете с учителите на Вашите деца и ще получите изчерпателна информация за първата година от училищния им живот.

Очакваме Ви!

2024-06-07

Резултати НВО IV клас

Да поздравим нашите четвъртокласници за високите резултати на НВО! При максимални 100т. по български език и литература те постигнаха среден брой точки 83,41, което по-висок резултат от този на регионално /София-град/ и национално ниво. По математика точките са 76,40т. – резултат, който е малко по-нисък от този на регионално ниво, но по-висок от този на национално ниво.

Резултатите са показателни за нивото усвоени знания, които са плод на упорит труд и подкрепа – на ученици, учители, родители.

2024-06-01

Последният ден от учебната 2023/2024 година

Последният ден от учебната 2023/2024 година за учениците от първи, втори и трети клас премина с много вълнение и усмивки.

Слънцето се усмихна и покани децата на двора , където започна истинското забавление-игри, танци, радостни възгласи. А след него учениците получиха удостоверенията си за успешно завършване на учебната година.

Всички те си тръгнаха с надеждата за топло лято, изпълнено с игри , топли морски вълни, горещ пясък и свежата прохлада на нашите гори.

Весело лято на всички ученици, които вече са във ваканция!

2024-05-30

Група по занимания по интереси от III ”б“ клас

В последния учебен ден групата по занимания по интереси от III ”б“ клас с ръководител госпожа Светлана Стоянова- Клуб “Сръчност, умение, креативност“, представи пред учениците от начален етап своето последно за тази учебна година занимание на тема „Светът на модата“, реализиран в дрехи от рециклирани материали.

Третокласниците представиха своите творения с усмивки , танци и сияйни лица .Пожелаваме им и следващата година да творят ,учат и ни радват с постигнатите успехи!

2024-05-23

Празнично

Ден преди празника 24 май педагогическите специалисти от нашето училище получиха поздравителни адреси. Благодарим на районната администрация в лицето на г-н Владимиров и г-н Богданов. Вярваме, че когато всички сме обърнати с лице към образованието, и то е грижа и отговорност на цялото общество, ще бъдем спокойни за нашето бъдеще.

2024-05-23

Медалисти

В навечерието на 24 май наградихме финалистите в състезанията на СБНУ. Златни медали окичиха гърдите на Дария Банева от 2 „а“ кл., Калина Лозева от 2 „б“ кл. и Калоян Симеонов от 4 „б“ кл. Сребърни медали получиха Виктория Стоянова от 3 „а“ кл., Дарина Азманова от 3 „б“ кл., Дариа Попова 4 „б“ кл., Даяна Коцева 4 „б“ кл., Мартина Грозева 4 „б“ кл., Николай Дечев 4 „б“ кл., Теодора Дилова 4 „б“ кл.

Постиженията на нашите ученици са знак за ученолюбие, упоритост, отговорност. Резултат от всичко това са знанията, които в нашето училище издигаме на пиедестал.

, , ,
2024-05-21

Ученически игри

Ученически игри 2023/2024 учебна година приключиха за нашето училище. Отборите ни по хандбал момичета и момчета участваха в градско първенство. Момчетата се класираха на трето място, момичетата на четвърто. Доволни сме от нашите ученици, защото те премериха сили с най-силните ученически отбори от софийските училища и заявиха достойно представяне. Участието в Ученическите игри дава възможност на учениците да развиват спортни умения, да се състезават с техни връстници, да придобиват самочувствие. Вече гледаме към Ученически игри 2024/2025г.

2024-05-21

Любознайко, бр. 19

Новият, 19-и брой на вестника, може да се види - ТУК.

2024-05-13

Юбилеен концерт

 

2024-04-30

Благотворителност

В понеделник и вторник в нашето училище организирахме великденски базар. Преди повече от месец информирахме учениците и родителите за провеждането му. Във фоайето на училището бяха изложени красиви великденски предмети. За кратко време те се изкупиха и отнесоха в домовете на хората посланията ни за здраве и щастливи дни. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Рая. От началото на кампанията „Заедно за Рая“ до момента 171 ОУ „Стоил Попов“ в лицето на учители, родители, служители, ученици събра и преведе 25 788лв. .

Благодарим на всички отзивчиви и сърцати хора!

2024-04-29

Лазарки

Традиционно цветният и радостен лазарски обичай събра малки и големи девойки, пременени и нагласени, с пролетни венчета и кошнички. В съботния ден лазарските им песни огласиха дворовете на гостоприемните домакини. Лазарките пожелаваха здраве и късмет и създадоха настроение за най-хубавите пролетни празници. Очакваме Великден. Нека във всеки дом се настанят вярата, доброто и благоденствието.

2024-04-23

Вече сме грамотни

Първолаците от нашето училище с нетърпение очакваха Празника на буквите. Плахите и неуверени деца преди няколко месеца вече са старателни и добри ученици. Най-важната стъпка по пътя на знанието те вече направиха – могат да четат, да пишат, да смятат. В тържествена обстановка, в присъствието на своите родители и учители те рецитираха стихотворения за буквите, четоха, пяха, танцуваха. Освен всичко друго проявиха и актьорски умения.

От сърце желаем на нашите първокласници да са здрави, упорити, ученолюбиви и успешни

2024-04-15

Ученици, учители, родители заедно

На 13.04.2024г. проведохме пролетно почистване на училищния двор. Прекрасното време бе четвъртият участник в нашата инициатива. Рамо до рамо ученици, учители, родители, училищен персонал окопаваха цветните алеи, садиха цветя, боядисваха дървета, беседки, ограда. Училищният двор светна. Показахме, че хубавите неща се случват, когато всички партньори в училищното образование гледаме в една посока и се подкрепяме.

Благодарим Ви, уважаеми родители! И на Вас скъпи, ученици!

2024-03-20

Важно! Нека помогнем на Рая от 5 "А" клас!

Уважаеми родители, единадесетгодишната Рая от 5"а" клас в нашето училище е диагностицирана с тежко злокачествено заболяване. Родителите са предприели лечение в клиника в Турция. Сумата необходима за продължителното лечение е много, много голяма, семейството не може да я осигури и затова моли за помощ.

Ние нейните учители се обръщаме към Вас и също Ви молим: Нека да подадем ръка!

Училището ще направи следното:

1. Във фоайето на училището ще бъде поставена кутия за благотворителност.

2024-03-15

В нашето училище се проведе поредното състезание, организирано от СБНУ „Аз общувам с Европа“ – Английски език

В нашето училище се проведе поредното състезание, организирано от СБНУ „Аз общувам с Европа“ – Английски език. Учениците ни заявиха добра подготовка по чужд език. 8 от тях постигнаха максимален брой точки. Ето и резултатите:

· Виктор Иванов II „а“ кл. - 50т.;

· Дария Банева II „а“ кл. - 50т.;

· Йоан Митов II „а“ кл. - 50т.;

· Божидара Иванова II „б“ кл. - 50т.;

· Калина Лозева II „б“ кл. - 50т.;

· Виктория Стоянова III „а“ кл. - 50т.;

· Даяна Коцева IV „б“ кл. - 50т.;

· Теодора Дилова IV „б“ кл. - 50т.;

2024-03-15

Математика без граници

Калина Лозева и Павлина Шкутова от II "б" клас и на втори кръг от състезанието „Математика без граници“ постигнаха високи резултати. Отличени са с бронзови медали. Пожелаваме им попътен вятър в безкрайния свят на математиката.

2024-03-13

Излезе новият брой на "Любознайко"

Към брой 18 на "Любознайко", кликнете ТУК.

2024-03-05

Хандбал

Учениците от прогимназиален етап проведоха турнир по хандбал. Той е представителна изява по проект „Заедно в изкуствата и спорта“. В продължение на няколко часа на спортната площадка властваше хандбалът. Накрая най-добрите бяха наградени. Смисълът на тези изяви е във формирането на спортни качества и човешки ценности у подрастващите.

2024-03-01

Викторина „Да обичаме България“

В навечерието на Националния празник 3 март нашите четвъртокласници, разделени на два отбора - „3 март“ и „Шипка“, премериха сили във викторината „Да обичаме България“, посветена на 146 години от нейното Освобождение от османско владичество.

2024-02-26

Високи резултати

Усвоените знания и умения от учениците намират своето изражение в оценките, които те получават. Но истинският смисъл е, когато знанията са трайни и намират приложение във всяка една изява на учениците. С гордост заявяваме високите резултати от състезанието „Аз и числата“ на:

· Калина Лозева II „б“ кл. – 50т.;

· Северина Стефанова II „а“ кл. – 50т.;

· Теодора Джевизова II „а“ кл. – 50т.;

· Дария Банева II „а“ кл. – 48т.;

· Никол Илиева II „а“ кл. – 48т.;

· Мария Ганева II „б“ кл. – 50т.;

· Дарина Азманова III „б“ кл. – 50т.;

2024-02-22

Родителска среща на 7 март 2024 г.

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Каним Ви на родителска среща на 07.03.2024 година /четвъртък/ от 18:00 часа в салона на 171 ОУ „Стоил Попов“.

Ще Ви запознаем с актуалната информация относно прием в първи клас през учебната 2024/2025 година. Ще отговорим на всички Ваши въпроси.

Очакваме Ви !

От ръководството

2024-02-19

Нов кът за отдих

С още един кът за отдих и занимания по интереси на открито зарадвахме нашите ученици. За шахматистите осигурихме специални маси и фигури. Перголите са на разположение на тези, които желаят да прочетат нещо на спокойствие и да си поговорят с приятели. А малките ни ученици ще се люлеят на воля, без да се страхуват от височини.

Вижте!

, ,
2024-02-08

Проектни дейности

 

„Слънчева система“ е проектна дейност, реализирана от учениците в четвърти клас. Знания, умения, усет и естетика са вложени във всяка една проекция. Поздравления за четвъртокласниците!

, , , ,
2024-02-08

Квалификация

За да бъде адекватна част от образователната система и да отговаря на съвременните предизвикателства, учителят трябва да се усъвършенства и да повишава квалификацията си.

2024-01-10

Ученически игри

Днес бе последният турнир от Ученически игри - междуучилищен кръг в район Нови Искър. Нашите шахматисти надиграха четири отбора и спечелиха първо място.

Браво Дари, Юли, Васко, Тони, г-н Петров! Продължавайте да поддържате висока спортна форма! Предстоят Ви още състезания.

2023-12-22

Нашата коледна песен

И част 2 от коледните ни тържества отмина. Присъствахме на истинска театрална постановка. Учениците от трети и четвърти клас, подготвени от г-жа Р.Ангелова ни представиха част от произведението на Ч.Дикенс „Коледна песен“.

2023-12-21

Светла Коледа

Така нарекохме вчерашното ни тържество. То бе един прекрасен коледен подарък за учениците от начален етап, истински празник на таланти.

2023-12-20

Проектни дейности 2023/2024г.

Учениците от III „б“ кл. реализираха проект на тема „Повърхнини на България – планини, низини. Водно богатство на България“.

2023-12-19

Коледният базар на 171 ОУ „Стоил Попов“ завърши

Коледният базар на 171 ОУ „Стоил Попов“ завърши. Всички приготвени от ученици и родители коледни сувенири се изкупиха. По сметката за благотворителната кауза „Подкрепа за Нати“ преведохме 1870,00лв.

Благодарим на всички, които се включиха!

2023-12-19

Любознайко, бр. 17

Любознайко, бр. 17 - ТУК.

2023-12-18

Коледен базар

 

В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълнуващият християнски празник. В дните, когато коледният дух царува навсякъде, сърцата ни се отварят за добри дела.

2023-12-06

Предколеден  делник

 

2023-12-04

Занимания по интереси

 

2023-12-04

Нашите медалисти

 

2023-11-20

Открит урок

Днес в нашето училище се проведе урок по БДП. На откритата площадка IV „а“ кл. и първокласниците попаднаха в условията на реална пътна обстановка. Подкрепяни от големите, малките първокласници преминаваха по пешеходните пътеки, спираха на светофара, разглеждаха пътните знаци, получаваха ценни съвети какво да правят, за да бъдат в безопасност на пътя.

Такива дейности с практическа насоченост, в които ученици обучават ученици, носят в себе си емоционален и възпитателен заряд.

2023-11-17

Ден на четенето

Днес с радост се включихме в първия „Ден на четенето“. Под мотото „Четенето дава възможности“ тази прекрасна инициатива предоставя още една възможност на учениците да попаднат в необятния четивен свят. Книгата е тази, която изгражда светоглед, а четенето е основата на функционалната грамотност.

2023-11-15

Ученически игри

Продължават състезанията по видовете спорт от Ученически игри.

Отборите на 171 ОУ „Стоил Попов“ имат следното класиране: Баскетбол момчета – IV място;

Баскетбол момичета – I място.

Браво и успех в предстоящите надпревари!

2023-10-26

Любознайко, бр. 16

Вестникът може да се види ТУК.

2023-10-17

Посещение в Априловската гимназия в град Габрово

В събота на 14.10.2023г учениците от втори до седми клас посетиха Априловската гимназия в град Габрово. С вълнение и трепет влязоха в Националния духовен център на България по време на Възраждането.

Учениците от начален етап с любопитство видяха как е изглеждало училището в миналото, седнаха на ученическата скамейка, посетиха кабинета по природни науки. А накрая разбраха защо „Рибният буквар“ носи това име.

2023-10-13

Втори турнир от УИ 2023/2024 г.

Втори турнир от УИ 2023/2024г. и второ място за нашите футболисти. Благодарим Ви, момчета! С желанието за победа, достойната игра, емоцията след състезанието и всичко това, което сте, Вие сте нашите победители! Респект и към г-н Петров!

2023-10-13

Ученически игри

Стартираха Ученически игри 2023/2024г. Нашето училище бе домакин на състезание по хандбал. С две първи места се поздравиха отборите ни - момичета и момчета. Тази заслужена победа е възможност да премерят сили с отбори от други училища.

Пожелаваме успех на състезателите и на г-н Петров!

2023-10-05

С грижа за здравето

Грижата за зъбите на малките деца е от огромно значение за развитието на целия организъм и здравословното състояние. Нелекуваните зъби са една от предпоставките за увреждане на човешкото здраве. Ето защо е много важно от ранна възраст децата да бъдат информирани и научени как трябва да се грижат за своите зъби и какво може да се случи, ако не го правят.

Със съдействието на район Нови Искър, отдел "ОСДКПП" специалисти от дентална клиника EO DENT извършиха безплатна силанизация на най-малките ни ученици.

Благодарим!

2023-10-03

Проект „По-здрави, по-силни, по-добри – заедно с природата“

 

На 29.09.2023 г. ученици от 171 ОУ «Стоил Попов» посетиха конна база «Ема» и манастира в с. Балша по проект «По-здрави, по-силни, по-добри – заедно с природата!», финансиран от Столична община.

Посещавайки ранчото, децата се откъснаха от напрегнатото си ежедневие, усетиха чувството за свобода, прилива на енергия, с която ни зареждат природата, общуването с конете и ездата. Насладиха се на невероятната гледка на планината. Качиха се на конете, общуваха с тях, галеха ги, наблюдаваха тяхното поведение в естествената им среда.

2023-09-27

По – здрави ,по-силни , по-добри-заедно с природата !

За пореден път нашето училище спечели Проект за физическото възпитание и спорта. Реализирането на проекта ще се осъществи с подкрепата на Столична община. Основната цел на проекта е осмислянето на свободното време на учениците чрез движение и спорт.

Дейностите по проекта включват:

1.Презентация във всеки клас в час на класа.

Срок:25.09.2023г.

2.Посещение на конната база в село Балша и поход до манастира в с. Балша.

Срок:29.09.2023г.

3.Изложба на рисунки.

Срок:06.10.2023г.

4.Есе на тема: “Ездата-движение и здраве“

2023-09-14

Запознайте се с Дариа Попова от 4 „б" клас

Запознайте се с Дариа Попова от 4 „б" клас на нашето училище. На държавното отборно първенство по шахмат, провело се в Кранево между 28.08 и 03.09.2023г., Дариа се състезава за отбора на Славия. Тя е на 10 години, а медалът е във възрастова група до 14 години. Дари тренира шах едва от 8 месеца, а побеждава деца, които тренират с години.

Дари, напред и УСПЕХ!

2023-09-14

Националният флаг грее на фасадата на нашето училище

Горди сме!

Националният флаг грее на фасадата на нашето училище.

Уважаеми съграждани,

Разходете се вечер покрай училищния двор и се насладете на тази патриотична гледка!

2023-09-13

Откриване на новата учебна година

Уважаеми ученици и родители,

Откриването на учебната 2023 г./2024 г. в 171ОУ „Стоил Попов“ ще бъде на 15.09.2023 г. от 10:00 часа.

Екипът на 171 ОУ “Стоил Попов“ Ви очаква!

 

От ръководството

2023-08-29

Предстоящи родителски срещи

Уважаеми родители,

На 07.09.2023 г. ще се проведе родителска среща с родителите на учениците от начален етап (от първи до четвърти клас). Родителската среща за ще започне в 18:00ч. в класните стаи.

На 12.09.2023 г. ще се проведе родителска среща с родителите на учениците от прогимназиален етап (от

пети до седми клас). Родителската среща ще започне в 18:00 ч. в класните стаи.

Класните ръководители на всички класове ще запознаят родителите с организацията на учебната 2023/2024 година.

Очакваме Ви!

От ръководството

2023-08-18

OБЯВЛЕНИЕ ЗА ПУБЛИЧНО ОПОВЕСТЕН КОНКУРС

Столична община-район „Нови Искър“ в изпълнение на Заповед № СОА23-РД09-1387/09.06.2023 г. на Кмета на Столична община, на основание чл. 46, ал. 1, т. 1, т. 3 и т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 3, ал. 1, чл. 6, ал. 1 и ал. 4 от Наредбата за организиране на ученическо столово и бюфетно хранене в общинските училища на територията на Столична община, чл. 14, ал. 7 от Закона за общинската собственост и чл.

2023-08-14

Свободни места за ученици в 171. ОУ „Стоил Попов“

2023-07-05

159 випуск от пораснали седмокласници

Отново е 30 юни, но 2023 година и 171 ОУ „Стоил Попов“ изпрати поредния 159 випуск от пораснали седмокласници. В лятната утрин училищният двор се изпълни с развълнувани ученици и техните родители.

2023-06-30

Последен брой на „Любознайко“ за тази учебна годинa

Благодарим на главните редактори и на всички репортери и автори на материали!

За нас беше чест!

Може да го разгледате ТУК.

2023-06-23

Проекти по предмета технологии и предприемачество

Броени дни преди 30.06. седмокласниците представиха проекти по предмета технологии и предприемачество. Задачата, която им постави г-жа Стоянова бе създаване на фирма, фирмен знак и рекламни материали по темата Млад предприемач. Учениците подходиха отговорно към нейното изпълнение. За някои от тях предприемачеството би било добър избор на продължаващо образование.

На всички наши ученици пожелаваме успешен прием!

2023-06-22

Светлина

Така изглежда стаята на психолога в нашето училище. Това място вече е любимо на учениците. Тук се учи, говори, общува, споделя, изслушва, разбира, твори, подкрепя. За да БЪДЕ светлината и в детските души!

2023-06-19

СПИСЪК С УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ

УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ:

1 а, б

2a

2023-06-19

Музикаутор, „Светилник“ и „Заветът на учителя“

 

На 18 юни 2023 г. МУЗИКАУТОР, съвместно с Народния театър „Иван Вазов“, организира Празничен концерт за малки и големи „Светилник“, на който бяха представени премиерно шестте химна от новото издание на инициативата. Тя премина под патронажа на Министерство на културата.

2023-06-15

15 юни

 

2023-06-12

Много добри резултати на НВО!

На Национално външно оценяване четвъртокласниците от нашето училище постигнаха много добри резултати:

· Български език и литература

Явили се ученици: 41

Среден брой точки за 171 ОУ „Стоил Попов“: 79,83 т.

Средна оценка за 171 ОУ „Стоил Попов“: Много добър - 5,17

Среден брой точки за страната: 70,52 т.

Среден брой точки за град София: 79,39 т.

· Математика

Явили се ученици: 41

Среден брой точки за 171 ОУ „Стоил Попов“: 69,05 т.

Средна оценка за 171 ОУ „Стоил Попов“: Много добър - 4,82

2023-06-07

Родителска среща на 14.06.2023 година

Уважаеми родители на бъдещите първокласници,

заповядайте на родителска среща на 14.06.2023 година от 18:00 часа!

Родителската среща ще се проведе по паралелки с класните ръководители. Ще имате възможността да зададете въпросите , които Ви вълнуват и да получите информация ,отнасяща се до организацията на учебния процес през учебната 2023 /2024 г.

Очакваме Ви !

2023-06-06

Любознайко - бр. 14

Вестникът може да се види ТУК.

2023-06-05

Конкурс за най-добра диктовка по случай 24 май

2023-06-02

2 юни

Днес е ден за почит и памет.  Дължим го на всички достойни българи, които са дали живота си за свободата и независимостта  на нашата родина. В съкровищницата на народната памет са запечатани имената на хиляди знайни и незнайни герои. 

Нека днес сведем глави и мълчаливо им благодарим! За това, че ни има нас.

2023-06-01

Успешно завършване

31.05.2023г. - денят, в който успешно завършиха учениците от първи, втори и трети клас. Рано сутринта дворът се изпълни с усмихнати ученици,дошли да празнуват и да си получат удостоверенията за завършен клас.

С много игри, народни танци и забавления децата отбелязаха празничния ден, пускаха балони като символ на свободното и безгрижно детство, а радостният им смях ехтеше навсякъде.

2023-05-23

„Напред! Науката е слънце,..“

 

2023-05-22

Занимания по интереси

С грижа за нашите ученици развиваме и средата, в която те прекарват голяма част от деня. От днес те разполагат с кът за отдих и занимания по интереси. В него ще развиват своите умения, а свободното време ще посветят на любими дейности – рисуване, люлеене, четене, занимателни игри, спокойни разговори.

2023-05-16

Ученически проекти - продължение

 

Една отлично изпълнена проектна дейност по технологии и предприемачество „Малка оранжерия или малка семейна ферма“. Браво на шестокласниците!

2023-05-15

Ден на отворените врати

На 13.05. – събота слънцето успя да се покаже иззад сивите облаци и да разпръсне топлината си. Очаквахме този хубав ден, за да посрещнем родители и гости в Деня на отворените врати в нашето училище. С интерес  и любопитство бъдещите първолаци надникнаха в класните стаи, разходиха се в двора, потренираха на фитнес уредите, запознаха се със заниманията на по-големите.

2023-05-05

В навечерието на 6 май - Денят на храбростта и християнския празник

В навечерието на 6 май - Денят на храбростта и християнския празник -Гергьовден, учениците от II „б“ клас, III „б“ клас и VII „а“ клас стоплиха сърцата ни с невероятен спектакъл „Пролетни празници и обичаи“. Учениците от тези класове, организирани от психолога г-жа Райна Ангелова, показаха на практика какво означава „ученическо самоуправление“. Ентусиазираните седмокласници обучаваха и правиха репетиции с по-малките и резултатът бе чудесен.

2023-04-29

Посещение в университет

Днес нашите седмокласници посетиха МГУ „Св. Иван Рилски“ в гр. София. В Деня на отворените врати висшето училище посреща малки и големи ученици, за да ги направи съпричастни към своите научни постижения и развитие. Като любезни домакини студентите и техните преподаватели бяха подготвили наситена програма с атрактивни и разнообразни научни демонстрации, състезания, презентации. Музейните експозиции, които са запазената марка на МГУ, предизвикаха интерес у учениците и въпроси, свързани с богатствата на Земята и науките, които ги изучават.

2023-04-28

Когато изригне вулкан във II „б“ кл.

Един въпрос в часа по родинознание провокира интереса на второкласниците за нови знания. Сами потърсиха информация и направиха ефектна демонстрация на изригнал вулкан. Един вулкан обедини знанията по български език и литература, родинознание, технологии и предприемачество и усмихна детските лица.

2023-04-26

Гражданско образование

На 25.04.2023г. третите и четвъртите класове от нашето училище посетиха Полигона за обучение за действия при бедствия, аварии и кризи на СО. С готовност приехме поканата на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и се включихме в добрата практика на експертите от СО. Превантивната дейност за защита при различни бедствия е част от обучението и възпитанието по различни учебни предмети, но когато се провежда в реална среда, е по-ефективна. Няколко часа нашите ученици получаваха знания за реакция при различни ситуации и в практически игри демонстрираха различни умения.

2023-04-24

Хандбал

На 21.04.2023г. в НСА, гр. София се проведе Областен кръг от УИ 2022/2023г. -хандбал. В състезанието участваха училищните ни отбори – момчета и момичета V - VII кл. След оспорвани двубои с ученически отбори от други софийски училища резултатите са повече от добри. Момичетата заявиха достойно участие в етапите, а момчетата се класираха за Градско първенство. Успех!!!

2023-04-21

Технологии и предприемачество

Полетът на ученическото творчество продължава. Седмокласниците изработиха ключодържатели и вложиха много старание, умение, вкус, естетика. Ключът към всички тези ученически шедьоври е знанието. Още една проектна дейност, която осмисля учебното съдържание. Този път по предмета технологии и предприемачество.

2023-04-21

Да пътешестваме до Африка

Проектните дейности в училище имат неограничени възможности, защото са съчетание на знания, идеи, усет, въображение… Да се потопим в атмосферата на най-топлия континент. Африканско селище – една уникална креативна дейност на петокласниците ни, достойна за музейна експозиция. Засега - само в нашата витрина.

2023-04-20

Състезание по английски език

На 19.04.2023г. в нашето училище се проведе четвъртото и най-вълнуващо до сега състезание по богатство на речника на английски език. За първото място се бориха двата трети класа. След два много тежки вътрешни кръга, проведени и в двата класа, за финалисти бяха излъчени не по 6 финалисти, а по 8 от всеки клас.

2023-04-10

Урок по народно творчество

В петъчния делничен ден Галя Асенова, водеща на фолклорното предаване „От българско, по-българско“ бе скъп гост в нашето училище. Точно преди най-цветните празници тя отдели цял час от наситеното си ежедневие, за да ни потопи в магията на българските традиции и обичаи.  Започна от Димитровден, през Никулден, Коледа, Богоявление и стигна до Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

2023-04-07

Училище сред природата

От 03.04.2023г. до 06.04.2023г. сто и седемдесет ученици замениха класните стаи в нашето училище с друга среда. Четири дни те дишаха здравословен въздух и опознаваха забележителностите на гр. Сандански и околностите. Времето не бе благосклонно, но това не попречи на организаторите да подготвят наситена и вълнуваща програма.

2023-04-03

Празник на грамотността

На 30 март 159-тият випуск на нашето училище празнува Деня на грамотността. Първокласниците рецитираха, пяха, разказваха приказки, танцуваха. Озариха сцената със своите усмивки и празнично настроение. Показаха на гостите какво са научили. От своите учители получиха послание за помнят и славят езика ни. А родителите им подариха книга с пожелание да се множат прозорчетата към света.

2023-03-27

ЕЛЕКТРОННИ КУПОНИ ЗА УЧЕНИЧЕСКОТО СТОЛОВО ХРАНЕНЕ

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

171 ОУ „Стоил Попов“ се присъединява към уеб портала Smartercard.bg за зареждане на електронни купони за столово хранене на учениците от 18.04.2023 година!

Предоставяме ви възможността да заявите и заплащате храна за децата си онлайн. Порталът ще улесни в голяма степен ползващите го родители и ученици в цялостното управление на процеса по заявяване и управление на здравословното училищно хранене.

2023-03-21

Отново хандбал

Посрещнахме първия ден на пролетта със спортно мероприятие. Г-н Петров организира и проведе хандбален турнир за своите възпитаници. Участие взеха три представителни отбора – на шести клас, на седми „а“ и седми „б“ кл. На спортната площадка те демонстрираха не само своите умения, но и всички други качества, които се изграждат в един групов спорт – екипност, дисциплина, хъс, спортсменство. Отборите се изправиха един срещу друг и заявиха желание за победа. Превърнаха времето след учебните занятия в празник за публика, родители, учители.

2023-03-17

Празник на буквите

Вчерашният ден бе един от най-вълнуващите за учениците от I „б“ кл. Техният училищен свят се изпълни с празнично настроение. Защото бе посветен на грамотността. Цели шест месеца учениците се трудеха усърдно на белия лист. И се научиха – да пишат. Цели шест месеца разгръщаха букварчето и свързваха буквите в срички, думи, изречения. И се научиха да четат. Цели шест месеца г-жа Малинова и г-жа Ангелова подкрепяха своите възпитаници, за да направят първата и най-трудна стъпка по пътя на знанието.

2023-03-12

Представяме Ви Десислава Борисова

И днес проведохме интересна среща. Ученици от прогимназиален етап се запознаха с Десислава Борисова. Тя е завършила основното си образование в нашето училище и е от онези наши възпитаници, с които се гордеем. Деси е успяла млада дама, чиито свят е свързан с науката. Лъчезарната й усмивка издава хармонично съжителство на много и различни интереси – любов към химията и френския език, медицински изследвания за борба с рака, преподавателска дейност, доброволчество, участие в различни форуми, организиране и провеждане на събития, запознанства с известни личности, пътувания, спортуване.

2023-03-09

Признание за таланта на нашите ученици

В духа на добрата комуникация, подкрепа и колегиалност се отзовахме на поканата на ОУ „Васил Левски“, гр. Враца за участие в конкурс за рисунка „Ти ни трябваш и днес, Апостоле“. Днес получихме поздравителен адрес от колегите от врачанското училище и грамоти за отличното представяне на: Фрея Калоян Христова V „а“ кл., Дарина Петрова Петрова V „а“ кл., Нелина Величкова Величкова V „а“ кл., Катрин Валериева Петрова VI „а“ кл., Ивет Латинова Костова VII „а“ кл.

2023-03-08

Честит празник!

Малко по-рано, но с мисъл за предстоящия празник, четвъртокласниците от нашето училище отправиха трогателен поздрав към своите майки и баби. Осмомартенското тържество обедини учениците от „а“ и „б“ паралелки, за да раздадат цялата си обич на своите най-близки. Пяха, рецитираха, играха, танцуваха. Краят на деня, посветен на Майката бе изпълнен с много настроение и майчини сълзи от радост!

2023-03-07

Урок по български

Два дни след националния празник ученици от прогимназиален етап и учители от нашето училище присъстваха на урок по български.  Той бе проведен в театъра на Българската армия. В сумрак, сред тъмен декор, на сцената оживяха и Паисий, и Раковски, и Левски. С изключително актьорско майсторство бяха пресъздадени саможертвата на Кочо, героизмът на опълченците и войните при Сливница.

2023-03-02

В чест на 3-ти март

Днес ученици и учители от нашето училище почетоха деня на свободата. „Да знаем, да помним!“ бе мотото на изявите тази година. Учениците, участници във вокалната група, изпълниха няколко популярни патриотични песни. Театралната група представи кратък етюд. Седмокласниците ни върнаха назад в историята и показаха на всички знанията си за този важен и паметен ден.

А на 3-ти март нека помълчим. В памет на нашето минало!

2023-03-02

Училищен вестник

В навечерието на националния празник излезе поредният брой на нашия училищен вестник. Не пропускайте възможността да се потопите в училищния живот, благодарение на нашите журналисти и автори. Адмирации за редакционния екип!

 

Вестникът може да се види ТУК.

2023-03-01

Днес Баба Марта бе доволна и усмихната

„Баба Марта бързала,

мартеници вързала:…“

 

Днес Баба Марта бе доволна и усмихната. Бе на тържество в ДГ 121, където децата я зарадваха с песни и стихчета. От голямата кошница се подаваха бели и червени мартенички, с които се окичиха нетърпеливите малчугани. Цял месец нашите четвъртокласници и техните учители също изработваха красиви мартеници. Подариха ги на децата от четвърта група с пожелания за здраве и късмет.

2023-03-01

Добре дошла на Баба Марта!

С мартеничка и усмивка петокласниците Мария-Магдалена и Владимир днес посрещаха всички ученици от нашето училище.

2023-03-01

Един различен урок

 

2023-03-01

Поздравителен адрес от Янка Такева - Синдикат на българските учители

Поздравителният адрес може да се види ТУК.

2023-02-28

Нашето „златно“ момиче

Нашето, защото вече четири години покорява върховете на знанието. „Златно“, защото не спира да печели медали. Само от последното състезание – три, от които 2 златни.

Браво, Виви!

2023-02-27

Фитнес площадка на открито

От днес в училищния ни двор има още един кът за ученически отдих и разтоварване. Обособихме фитнес площадка на открито с няколко уреда за физически упражнения. Щастието, изписано на детските лица говори много повече от думите. Екипът на 171 ОУ „Стоил Попов“ работи всеотдайно и създава условия за пълноценен учебно-възпитателен процес на своите възпитаници.

2023-02-20

Обява за родителска среща

2023-02-20

Спортна проява

На 18 февруари хандбалният отбор-момчета на нашето училище премери своите сили с един от най-добрите клубни отбори. Хандбален клуб „Звезда“ е 5-ти в България. Спортната среща се изигра в зала „Академик“. Двубоят завърши с малка преднина в наша полза. Хандбалистите ни, ръководени от г-Петров, демонстрираха добра спортна подготовка, умения, дух и спортсменство. Това бе още една проверка преди участието на нашия хандбален отбор в следващия етап от Ученически игри.

Вярваме в доброто представяне на нашите момчета и им пожелаваме достойно класиране!

, ,
2023-02-17

В памет на Апостола

Броени дни остават до 19 февруари. Отново ще сведем глави, ще помълчим и ще си спомним великите послания на Левски. Учениците ни знаят защо името му се изписва с големи златни букви в историческата ни съкровищница.

2023-01-26

Ученически игри – шахмат

Днес се проведе поредният турнир от УИ – по шахмат. Ученици от четири училища в нашия район се срещнаха на шахматните дъски. Амбицията на всеки състезател бе да матира царя на противника. Нашите ученици показаха умения и изиграха добри партии. Заеха III място в турнира и се върнаха с грамота и купа.

Пожелаваме им да вървят напред към гросмайсторската титла!

2023-01-24

Споделено с връстници

В петък в нашето училище се проведе интересна среща. Димитър Стефанов и Димитър Митов, настоящи ученици в НГДЕК и бивши наши възпитаници пожелаха да се срещнат с ученици от пети, шести и седми клас. Привилегия за всяко училище е да има такива ученици като двете момчета. Своето развитие те започнаха точно от нашето училище. С уважение и признателност се обърнаха към своите учители, с които са направили първите стъпки по пътя на знанието. Впечатлиха с изказа си, с познанията по история, с общата култура и с разсъдливостта си. А са само на 13 и 14 години.

2023-01-17

Спорт в училище

Вчера се проведе едно много хубаво спортно събитие. Хандбалистите от нашето училище изиграха приятелски мач с техните връстници от 90 СУ, гр. София. Резултатът 30:23 в полза на учениците от 90 СУ е своеобразен успех за нас. Хандбалистите на 90 СУ са едни от най-добрите столични ученическите отбори. Тази среща оказа мотивиращо въздействие върху учениците ни. Те получиха още една доза увереност за добро представяне на зоналните ученически игри.

А учителите по ФВС на двете училища дадоха пример за добро отношение, колегиалност и професионализъм в сферата на образованието.

2023-01-13

УЧИМ, ТВОРИМ, МЕЧТАЕМ - 159 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

Така започнахме – с трогателен поздрав от внучката на Стоил Попов.

Уважаема г-жо Костова,

Поздравявам Вас и цялото 171 училище „Стоил Попов“ с Новата 2023г. Желая много здраве, много желание за успехи, за овладяване на нови знания.

2023-01-06

„УЧИМ, ТВОРИМ, МЕЧТАЕМ“

c

ДНИ, ПОСВЕТЕНИ НА 159 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА УЧИЛИЩЕТО НИ, С ПОЧИТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ НАШИЯ ПАТРОН СТОИЛ ПОПОВ

 

09.01.2023г. /понеделник/ Поетичен рецитал „Отечество любезно, как хубаво си ти!“; Ученици: 6 „а“ кл.; видеоклип; Отг.: Василева, Ал.Христов;

 

10.01.2023г. /вторник/ Открит урок по ФВС „По възрожденски смели и устремни“ ; Час: 13,30ч.; Място: физк.салон; Ученици: 5 „а“ кл.; Публика: учители, 7 „а“ и 7 „б“ кл; Отг.: И.Петров, И.Ангелова, Т. Георгиева;

 

2022-12-23

Коледен празник

В навечерието на Рождество Христово нашите актьори от VI и VII клас от групата по актьорско майсторство с ръководител – г-н Алекс Христов, вокалната ни група с ръководител-г-жа Дорина Василева и първокласниците от I”a” клас поздравиха учениците от начален етап и техните учители с настъпващите празници.

2022-12-23

Празничен коледен брой на училищния вестник

 

Празничен коледен брой на училищния вестник. Редакционната колегия Ви пожелава Весели празници!

2022-12-23

БлагО ТВОРИМ

От коледните базари, които организирахме, в благотворителната касичка на 171 ОУ „Стоил Попов“ се събраха 1496лв. Родители, учители, ученици, служители заедно дарихме не само средства, но и голяма доза човещина.

2022-12-22

Професия метеоролог

За седмокласниците всеки един учебен ден е важен. Следващата година те трябва да направят избор, свързан с продължаващото им образование. Не е достатъчно да имат само желания и интереси. Знанията и уменията, които са придобили в основната степен на училищното образование ще определят къде ще продължат обучението си, а впоследствие и каква професия ще изберат за развитието си. За да ги подкрепим в професионалното ориентиране, организираме срещи с хора, реализирали се в различни професионални области.

2022-12-22

На гости в детската градина

В очакване сме на вълшебната коледна нощ. Светлини, греещи елхи, коледни песни създават празнично настроение. Най-голямото чудо са искрящите очички и щастливи усмивки на децата, които чакат Дядо Коледа. Децата от трета и четвърта група на ДГ 121 посрещнаха група четвъртокласници от нашето училище. С коледни истории, песни, стихчета и коледни подаръчета големи и малки си пожелаха здраве и благополучие.

2022-12-21

Коледен базар

Коледният дух завладя света, включително и нашата малка общност. Родители, ученици и учители отправиха своите коледни послания чрез красивите сувенири, изложени на коледния базар. Днес и утре те ще поемат към домовете на тези, които са отворили сърцата си за доброто.

Нека дарим обич на децата в нужда!

, ,
2022-12-17

Тайните на етикета или правила на добро поведение

Преди един месец в нашето училище гостува г-жа Таня Михайлова – директор на института за подготовка на дипломатически кадри към МВнР. Подари ни книга – „Популярен етикет“. Днес проведохме открит урок с четвъртокласниците на тема „Тайните на етикета или правила на добро поведение“. Ментори на мероприятието бяха г-жа К.Ангелова и г-жа Иванова. Бяха подготвили презентация, в която на разбираем език поднесоха информация за същността на етикета като съвкупност от норми и правила за поведение в различна среда.

2022-12-13

Предколедни инициативи в 171 ОУ „Стоил Попов“

16.12.2022г. Открит урок с четвъртокласниците „Тайните на етикета или правила за добро поведение“; Час: 13,20ч.; Място: кл.стая на 5 „а“ кл.; отг.: А. Иванова, К.Ангелова, Деянова, Войнова

18.12.2022г. Коледен концерт в читалище „Отец Паисий 1936“, кв. Славовци, участници: ученици от 4 „б“ кл.; отг.: Д.Стоянчова

20.12.2022г. - 21.12.2022г. Коледен базар в 171 ОУ „Стоил Попов“ с благотворителна кауза „Да помогнем на Аля и Мелани“; Място: фоайе на 1 етаж; ученици 7 „а“ кл.; отг.: Филипова, Андонова

2022-12-13

Шампиони и по бадминтон

И днешният състезателен ден от УИ бе успешен за нашите ученици и г-н Петров. Като една от любимите спортни дисциплини бадминтонът донесе две първи места на момичетата и момчетата. Радваме се за техните успехи и очакваме добро представяне на следващия кръг от УИ.

2022-12-12

НП „Заедно в изкуствата и спорта“

Нашето училище участва в НП „Заедно в изкуствата и спорта“. С дейностите по проекта се цели да се постигне личностно развитие, екипно взаимодействие, изграждане на умения за отговорност, дисциплинирана и самоконтрол. Имаме опит от различните проекти да развиваме спортните способности на учениците и да изграждаме у тях умения за здравословен начин на живот. Успехите в различните спортни мероприятия са показателни за това. По НП „Заедно в изкуствата и спорта“ нашите спортисти вече имат стилни екипи, с които гордо славят името на училището ни с традиции и 158-годишна история.

,
2022-12-09

Ученически игри баскетбол

Вчера се проведоха баскетболните турнири за момчета и момичета от УИ. Нашите ученици се прибраха с две купи и грамоти. Момичетата са на първо място, момчетата на второ.

Благодарим на всички състезатели и на г-н Петров за желанието, упоритостта и отношението към спорта!

2022-12-09

Без опасност на пътя

Така озаглавихме днешното занимание по БД в нашето училище. През лятото кандидатствахме и бяхме одобрени по НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул 5 „ Площадки за обучение по безопасност на обучение по пътищата“. Оформена бе площадка с маркировка на пътното движение.

2022-12-08

Коледни ден и нощ

Коледни ден и нощ

2022-12-06

Ден на спорта в училище

На 30.09.2022г. нашето училище се включи в Европейски ден на спорта. Инициативата се провежда за поредна година. Целта е с провеждането на различни спортни занимания да се активизират двигателните умения и здравословният начин на живот на учениците. За участието в инициативата на BG Бъди активен нашето училище получи сертификат.

Сертификат - ТУК.

2022-12-05

Час по история

Днес нашите ученици от четвърти, пети, шести класове присъстваха на спектакъла “Първият будител“ на д-р Красимир Искренов, основател на „Незабравимата България“.

2022-11-23

Професия дипломат

Днес седмокласниците участваха в една различна среща. Наш гост бе г-жа Таня Михайлова–директор на дирекция подготовка на дипломатически кадри към МВнР. Дипломатите са хора, които практикуват трудна професия, свързана с кариерно израстване. Те имат солидно образование, владеят езици, спазват протокол. Дипломацията на ученически език означава да се решават конфликтите по мирен път, с диалог и разбиране.

2022-11-21

Ден на християнското семейство

В Програмата за гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование на нашето училище са заложени редица дейности, насочени към формиране на личности. Част от гражданското образование включва възприемане на общочовешките ценности и уважение към традициите. Днес –21.11.2022г.

2022-11-17

Ученически игри – волейбол

Днес се проведе турнир по волейбол от УИ 2022/2023г. Нашите ученици подходиха отговорно към поредната спортна изява. Бяха заредени с желание за победа, разчитаха на добра подготовка. Момичетата се класираха на второ място, момчетата – на трето.

2022-11-15

Понеделник 14.11.2022г. – Ден на приятните изненади

Днес училището ни  бе посетено от представители на Банка ДСК. Г-жа Стойчева – регионален мениджър продажби Банкиране на дребно, г-жа Грънчарова – мениджър на клон в банка ДСК и г-жа Татяна Николова, представител на банка ДСК, клон Нови Искър дариха книги на нашите ученици.

2022-11-11

Шампиони 2

И вторият ден от състезанията по хандбал от Ученически игри 2022/2023г. бе успешен за нашите ученици. Хандбалният отбор /момичета от 6 и 7 кл./ спечели две победи с убедителни резултати и се класира на 1-во място.

2022-11-09

Шампиони

На днешния турнир от Ученически игри хандбалният отбор момчета на 171 ОУ „Стоил Попов“ завоюва първото място. Купата на първенците е поредната от този спорт в представителната ни витрина.

, ,
2022-10-31

„Будителите – от Паисий до учителите“

Денят на народните будители е празник, прославящ делото на българските просветители, книжовници, революционери, радетели  за образование и възраждане на националния дух:

2022-10-26

Есенната ваканция предстои!

Уважаеми родители и ученици , напомняме Ви ,че есенната ваканция

е от 29.10.2022 г до 01.11.2022 г включително ! Учениците са на училище на 02.11.2022 г.(сряда).

, , ,
2022-10-21

Европейски ден на спорта в 171 ОУ под мотото "Движението е здраве"

На 30.09.2022г. се включихме в Европейски ден на спорта в училище. Под мотото "Движението е здраве" учениците участваха в състезателни и спортни игри.

2022-10-20

Забележителна среща с известен спортист

В нашето училище гостува Петя Неделчева – най-успешната българска състезателка по бадминтон и треньор на националния отбор по бадминтон. Петя Неделчева е четвъртфиналистка на олимпийските игри в Атина. Участвала е в три олимпиади – Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012г., шесткратна носителка на Европейската купа по бадминтон.

2022-10-19

Екологичното възпитание на нашите ученици е неразделна част от цялостната учебно-възпитателна работа в нашето училище

Екологичното възпитание на нашите ученици е неразделна част от цялостната учебно-възпитателна работа в нашето училище.

2022-10-18

"Любознайко", октомври 2022

Вестникът може да се свали от ТУК.

2022-10-10

ЗАЕДНО В ПОДКРЕПА НА ПРИРОДАТА!

В петъчния ден нашите шестокласници бяха участници в един нетрадиционен час.

2022-09-21

Проект „Спорт, игри, забавления“

С мисъл за здравето на учениците и развитие на двигателните им умения и навици се включихме в спортен проект на Столична община. Наименованието на спортните дейности в нашето училище отговаря на целта на проекта „Спорт, игри, забавления“.

2022-09-20

С благодарност!

Уважаеми родители,

2022-09-19

Ще се проведе първият етап по проекта: Състезателни игри „Бързи, смели, сръчни“- I-IV клас

 

Флаер ТУК.

2022-09-15

Откриване на учебната година

В тържествена обстановка днес открихме новата учебна година. Нека бъде здрава, успешна и спокойна!

2022-09-13

НА ВНИМАНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ НА 171 ОУ „СТОИЛ ПОПОВ“

Уважаеми ученици,

Ще открием новата учебна година на 15.09.2022г. от 10,00ч. в двора на нашето училище. Ще посрещнем учениците в 09,45ч. Бъдете заредени с празнично настроение.

Уважаеми родители,

Предвид временните противоепидемични мерки, Ви молим да спазвате физическа дистанция и да заемете указаното място.

2022-09-01

Започва санирането на двете училищни сгради

Уважаеми родители, ученици, съграждани,

С радост споделяме важна новина, свързана с нашето училище. Започна санирането на двете училищни сгради. Освен промяна във визията, санирането ще подобри енергийната ефективност през отоплителния период. Разчитаме на хубаво време и бързо приключване на ремонтните дейности. За да бъде 171 ОУ „Стоил Попов“ още по-хубаво.

Благодарим на кмета на район Нови Искър и на Столична община!

2022-09-01

Заседание на Училищното настоятелство съвет при 171 ОУ

На 13.09.2022г. от 18,30ч. ще се проведе заседание на Училищното настоятелство съвет при 171 ОУ „Стоил Попов“. 

Дневен ред:

1. Готовност за учебната 2022/2023г.

2. Запознаване с нормативни документи.

3. Текущи въпроси.

 

2022-09-01

Заседание на Обществения съвет при 171 ОУ

На 08.09.2022г. от 18,30ч. ще се проведе заседание на Обществения съвет при 171 ОУ „Стоил Попов“. 

Дневен ред:

1. Готовност за учебната 2022/2023г.

2. Запознаване с нормативни документи.

3. Текущи въпроси.

2022-09-01

Родителска среща с родителите на учениците от първи до седми клас (включително)

Уважаеми родители,

На 12.09.2022 г ще се проведе родителска среща с родителите на учениците от първи до седми клас(включително).

Родителската среща за всички класове ще започне в 18:30 ч и ще се проведе в класните стаи.Класните ръководители ще запознаят родителите с организацията на учебната 2022/2023 година.

Очакваме Ви!

                                                       
От ръководството

2022-07-11

ВАЖНО ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ!!!

Какво да направите след като излязат резултатите от класирането след 7 клас?

2022-07-01

Довиждане, випуск 2022г.!

Довиждане, випуск 2022г.!

В тържествена обстановка днес връчихме свидетелствата за основно образование на седмокласниците. Всеки един от нас - част от екипа на училището, отправи сърдечно пожелание. Наградени бяха учениците с отличен успех. Най-достойният от тях - Димитър Митов получи званието "Отличник на випуска". "Скъпи седмокласнико, по безкрайния свят има пътища много. Но само един е твоят. Как ще го откриеш ли? Вървейки по него, ще сбъдваш мечтите си. Следвай го неотклонно."

Успех!

2022-06-23

Важно за униформите за предстоящата учебна година

   Уважаеми родители,

 

2022-06-16

Родителска среща за родители на бъдещите първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Заповядайте на родителска среща на 22.06.2022 година(сряда) от 18:30 часа. Срещата ще се проведе по паралелки и ще бъдете запознати с всички важни неща , свързани с обучението на Вашите деца.

2022-06-16

Завършване на учебната 2021/2022г.

15.06.2022г. бе последният учебен ден за IV, V и VI-тите класове. Успешното завършване на учебната година бе отбелязано със скромно, но много емоционално тържество. След химна на Р България се извърши предаване и приемане на училищното знаме. Седмокласниците предадоха на шестокласниците един от най-важните символи на нашата институция. Знамето бе поето от най-достойните ни ученици. Красивият ни двор се огласи от възторженото изпълнение на новосъздадения училищен химн. А пълните отличници бяха наградени с книги с подходящо за тяхната възраст съдържание.

2022-06-16

Задължителни помагала за учебната 2022/2023 година

Уважаеми родители  , предоставяме на Вашето внимание задължителните помагала за учебната 2022/2023 година, които ще са необходими на учениците!

 

2022-06-13

На разходка до Пловдив

         4-тите, 5-тите и 6-тите класове проведоха поредната от извънкласните дейности – екскурзия до гр. Пловдив.  Дъждът само изпрати учениците от нашето училище. Времето се смили и позволи този ден да се изпълни с хубави впечатления. Както винаги Пловдив бе гостоприемен. Учениците се потопиха във възрожденската атмосфера на стария град.

2022-06-07

Резултати НВО

Излязоха резултатите от НВО IV клас. Випуск 2021/2022г.

2022-06-03

Така започнахме……

Екипът на 171 ОУ „Стоил Попов“ се спря на предложения от господин Андрей Дреников химн за нашето училище. Защото:

2022-06-02

Финал на Ученическите игри

         Със състезанието по баскетбол завършиха УИ в район Нови Искър. Отново две първи места – за момчетата и момичетата на 171 ОУ „Стоил Попов“.

2022-05-31

На екскурзия

         И малките първокласници бяха на екскурзия. Поради лошите атмосферни условия се наложи промяна на маршрута. Посещението в конна база бе заменено с гостуване във ферма за щрауси. Големите птици зарадваха децата със своите навици и желание за контакт с хората.

2022-05-30

ПРЕДСТОИ ПРАЗНИЧНИЯТ КОНЦЕРТ НА ИНИЦИАТИВАТА "СВЕТИЛНИК"!

На 1 юни 2022 г. от 11.00 часа в Парк-театър „Борисова градина“ сдружението на автори и композитори Музикаутор организира празничен концерт, на който ще бъдат представени новите химни на шест столични училища, създадени в рамките на инициативата „Светилник“.

Инициативата се осъществява в партньорство с Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Българската телеграфна агенция и Сдружение „Сцена Музика“. Медийни партньори за концерта са bTV Media Group и Българското национално радио.

2022-05-28

Най-красивата ограда

Бели, жълти, червени, лилави, оранжеви рози  пръскат навред красота и ухание. Нека отворим сърцата си за природните прелести.

2022-05-26

АБВ

         Рано сутринта на 24 май звънливите гласчета на малките първокласници огласиха училищния двор. Сред зеленина, разцъфнали цветя и празнична украса в класните стаи на открито се проведоха тържества на грамотността.

2022-05-23

24 май

Днес тържествено отбелязахме Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност. Една от най-хубавите песни за прослава – „Слава, слава пеем днес“ прозвуча в изпълнение на 2 „а“ кл. Вече грамотните първолачета рецитираха стихове за буквите и пяха „Първокласно“. На фона на рапсодия Вардар и песента на Емил Димитров „Ако си дал“, ученици от прогимназиален етап възвеличиха Словото. Директорът на училището провери знанията на учениците за предстоящия празник като зададе блиц въпроси.

Честит празник на духовността и ценностите!

2022-05-23

Творческите идеи и умения на семейство Стоянови

Творческите идеи и умения на семейство Стоянови и съдействието на ученици и учители родиха тези красоти в нашия двор.

2022-05-23

Един неизчерпаем талант

Един неизчерпаем талант промени с картините си визията на нашето училище. Благодарим Ви, госпожо Георгиева!!!

2022-05-23

Патриотична екскурзия

След упорит труд в края на учебната година дойде време за ученически екскурзии. Вторите и третите класове посетиха Сопот, Карлово, Калофер. Градовете – родни места на Вазов, Левски и Ботев отвориха вратите на всички свои забележителности за малките ни ученици. Този незабравим ден им донесе нови знания, радостни емоции и много снимки.

,
2022-05-20

Наградени учители по повод 24 май

"Върви, народе възродени,

, ,
2022-05-16

Ден на отворените врати

В слънчевия пролетен ден на 14.05.2022г се проведе „Ден на отворените врати“ в нашето училище. То отвори врати, за да могат бъдещите първокласници и техните родители да се запознаят с материалната база.

Откриването на този ден започна с кратко слово на директора на училището Госпожа Костова, последва кратък рецитал на учениците от II”a” и IV”a” клас и емоционално се включиха танцьорките от извънкласните дейности към 171 ОУ

„Стоил Попов‘ към танцова школа “В Шоплука“.

2022-05-13

Утринна гимнастика

На 13.05. петък в 7,15ч. денят за част от нашите ученици започна така:

2022-05-13

Ученически игри футбол

Седем ученически отбора премериха силите си на терена и показаха завидни футболни умения. С игра и хъс нашите футболисти завоюваха мястото си в лигата на най-добрите. След оспорван финал и изпълнение на дузпи момчетата се класираха на 2-ро място. Отново достойно представяне.

Силни адмирации за футболистите и за треньора!

2022-05-12

Ученици в действие

В нашето училище има време за всичко. Учениците от VI „а“ кл. дадоха воля на своя вкус и естетически възприятия. Оформиха красиви кътове. Използваха мулч и обогатиха своите познания за растенията и отглеждането им. Показаха на всички ученици как грижата за средата може да носи радост и усмивки.

2022-05-10

Педагогическа квалификация

На 07.05.2022г. учителите от нашето училище участваха в квалификация на тема „Иновативни методи за преподаване и оценяване на резултатите от обучението“. Темата е изключително актуална предвид новите предизвикателства пред образователната система.

,
2022-05-09

УИ волейбол

На 05.05.2022г. се проведе поредното състезание от Ученически игри. Волейболът е един от интелигентните спортове, в който проличават комплексните качества на играчите – физическа форма, комбинативност, изненада, проучване слабите страни на противника, бързина, мисъл. Всичко това заявиха на волейболната площадка нашите момичета и момчета. Достойно представяне и класиране – II място за момичета и момчета.

Браво на учениците и г-н Петров!

2022-05-04

Ден на отворените врати

Уважаеми родители и съграждани,

На 14.05.2022г. /събота/ в 171 ОУ „Стоил Попов“ гр. Нови Искър ще се проведе Ден на отворените врати. Ще бъдем щастливи да посрещнем всички, които желаят да усетят атмосферата и духа на едно българско училище с дълголетна история. За Вас сме подготвили:

· Откриване на Деня на отворените врати - 10:00ч. – 10:10ч.;

· Поздрав от танцьорите на 171 ОУ - 10:10ч. – 10:20ч.;

· Запознаване с базата, разговори с директора и педагогическите специалисти – 10:20ч. - 11:15ч.;

· Спортен празник – 11:15ч. – 12:15ч.;

2022-05-04

Розова алея

Днес нашите седмокласници ни доставиха голяма радост. Посадиха рози и оформиха цветна алея в двора на училището. Алеята на розите ще бъде кът на випуск 2021/2022г. в 171 ОУ „Стоил Попов“.

Благодарим на VII „а“ кл. и на г-жа Ангелова! Тази красива инициатива не би се случила без нашите приятели от фирма Еврис ООД, които ни доставиха царицата на цветята.

2022-04-28

Предстоящо провеждане на индивидуални родителски срещи-консултации

Уважаеми родители,

2022-04-28

Отново първи

         На 27.04.2022г. се проведе второто състезание от Ученически игри 2022г. Нашето училище бе домакин на спортна изява, в която учениците от четири училища премериха силите си по хандбал. Всички те превърнаха вчерашния ден в спортен празник.

2022-04-27

Следобедни занимания

Зеленина, свежо ухание, алпинеум, стълбичка на знанието и II „а“ кл. в час за самоподготовка по български език и литература. А в междучасието – пикник. И Слънцето се умили и се показа иззад облаците.

Днес, 27.04.2022г., 16,10ч.

2022-04-21

Великден

Наближава Възкресение Христово. В нашето училище поставихме началото на светлите християнски празници. На Велики вторник открихме великденски базар. Красивите, ръчно изработени и тематично украсени сувенири бързо   се изкупиха.

2022-04-21

Уважаеми родители на бъдещи първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

2022-04-20

Успешен старт

На 19.04.2022г. след двегодишна пауза бяха възстановени Ученическите игри. С голямо нетърпение учениците ни очакваха тези спортни изяви. За тях те са възможност заявят физически възможности, дух, спортменство.

Всичко това демонстрираха Вержи, Ивет, Алекс, Вальо, Тони и Митко и заеха призовото 1 място – момчета и момичета.

Поздравления! Само напред, момичета и момчета!

2022-04-18

Ние и нашето ежедневие

Значими училищни събития и извънкласни дейности белязаха края на изминалата седмица. Петъчният ден бе пъстра палитра от емоции за нашите ученици.

2022-04-16

Пролетни вълнения

Лазаровден и Цветница– съвкупност от цветя, аромат и свежест. Два празника, които подготвят тържеството на Възкресение Христово. Като истински грижовни стопани, вдъхновени от ведростта на пролетта, се погрижихме да грейне и нашият двор, окъпан в зелени, червени, жълти и оранжеви багри.

2022-04-01

Училищен химн

Последният ден на м.март, предшестващ пролетната ваканция, дълго ще бъде помнен от ученици и учители от нашето училище.  В звукозаписно студио се направи професионален запис на училищния химн. Щастливи сме, че сме част от инициативата „Светилник“ на Музикаутор.

2022-03-28

Състезание „Таралеж“

За втора година в нашето училище се проведе състезание „Таралеж“ по Английски език. Целта на тези състезания е да се даде възможност за изява на учениците, да работят върху тестови задачи с увереност и самочувствие, да се повишава функционалната им грамотност.

С максимален брой точки 30 се отличиха четвъртокласниците:

 

2022-03-28

Състезание „Любословие“

На 28.02.2022г. в нашето училище се проведе състезание по български език и литература „Любословие“. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.

2022-03-21

Нашите златни момичета

Представяме Ви Вивиан Томова и Ния Младенова от III „а“ кл.

2022-03-07

Ученически дебат

В навечерието на 3 март в нашето училище се проведе дебат на тема „Излизаме ли като свободни граждани от българското училище?“.

2022-03-04

Един различен час

С учениците от IV

2022-03-04

Отбелязване на 149г. от Обесването на Васил Левски

Отбелязване на 149г. от Обесването на Васил Левски. Един емоционален поклон пред Апостола и неговото дело от 2 "б" кл. на нашето училище - https://streamable.com/blgrhm?fbclid=IwAR21vRyHzPSVIdplZiofkWxIRb-8dYz_XDi5EiXoawZmbTW2H4wZREVB0wc

2022-03-02

Училищен вестник

Уважаеми  ученици, учители, родители,

2022-03-02

Кукери

В седмицата между Месни и Сирни Заговезни учениците от IV „б“ кл. проявиха своите умения и въображение. Изработиха маски като приложиха знанията си за кукерския ритуал. Със силата на изкуството ни разкриха света, в който доброто побеждава злото и навред се възцарява мир, светлина и чистота.

2022-02-20

Знаем и помним делото на Апостола

На 19.02. отбелязахме един тъжен ден от нашия исторически календар-149г. от обесването на Васил Левски. В местното читалище читалищни дейци, ученици, родители, учители почетохме паметта на един от най-великите българи. Ученици от 2 „б“ кл. на нашето училище развълнуваха всички с прочувствени слова за Апостола. ВГ „Канарчета“, в която пеят талантливи деца,изпълни патриотични песни.

Накрая положихме цветя и сведохме глави пред паметника на загиналите във войните кумаричани. 

В този паметен 19.02. всички ние участвахме в един различен час по история, който завърши с думите:

2022-02-18

До родителите на бъдещите първокласници - предстояща родителска среща

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Kаним Ви на родителска среща на 9.03.2022г. /сряда/ от 18,30ч. в 171 ОУ „Стоил Попов“, кв. Кумарица.

Ще Ви запознаем с всичко, свързано с приема в първи клас през учебната 2022/2023г. Ще отговорим на въпросите, които Ви вълнуват, относно предстоящия училищен живот на Вашите деца.

Родителската среща ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Молим Ви да бъдете с маски!

Очакваме Ви!

2022-02-17

Днес в нашето училище гостува господин Красимир Станчев

Във време, когато все повече и повече дигитализацията навлиза в живота ни, за нас е от изключителна важност да покажем на учениците ни, че и във виртуалния свят ни дебнат опасности.

Днес в нашето училище гостува господин Красимир Станчев-инспектор в Детска педагогическа стая към 02 РУ на СДВР. Той запозна учениците от IV „a” и VI „a” класове как да общуват във виртуалното пространство и им даде им ценни съвети. Насочи вниманието им към предпазливост, споделяне на проблемите и търсене на помощ и подкрепа.

Благодарим му за отзивчивостта и професионализма!

2022-02-04

Решението на столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ) за обучението на учениците в град София в периода

07.02.2022г-11.02.2022г е:

1 .Присъствено в училище ще учат учениците от начален етап

( I клас -IV клас), както и учениците от прогимназиален етап( V клас - VI клас).

2.Неприсъствено в ОРЕС остават учениците от VII клас.

3.Присъственото обучение ще се провежда при тестване един път седмично в понеделник.

4.В клас без тестване могат да влязат всички ученици със „зелен сертификат“за ваксинация , за преболедуване или за наличие на антитела.

2022-01-26

!!! На вниманието на ученици и родители

Съобразно заповед №РД09-1474/24.01.2022г. на министъра на образованието и науката дните от 31.01.2022г. до 04.02.2022г.вкл. са неучебни за учениците;

Учебните занятия ще бъдат възобновени на 07.02.2022г. със седмичното разписание за II учебен срок;

Съгласно разпоредбите на МЗ и МОН учебните занятия ще бъдат подновени в присъствена форма или в ОРЕС, за което ще Ви информираме след получаване на указания;

За опазване на живота и здравето на учениците напомняме в неучебните дни да се спазват противоепидемичните мерки и указанията за безопасност.

, , , , ,
2022-01-14

Oтново  е 14 януари !На  този ден преди 158 години се слага началото на просветната дейност в село Кумарица

Oтново  е 14 януари !На  този ден преди 158 години се слага началото на просветната дейност в село Кумарица. Селото има вече училище-нашето училище.

2022-01-13

Конкурс за есе

14.01. е светла дата в летописа на нашето училище. В него с главни букви е изписано името на СТОИЛ ПОПОВ. Всяка година този ден е посветен на ученическото творчество и изява.

Представяме най-добрите ученически есета на тема „Какво харесвам и какво не харесвам в моето училище“:

 

Полина К. Тодорова - ТУК.

, , , ,
2022-01-10

Новата 2022 година идва с подаръци-изненади в нашето училище

Новата 2022 година идва с подаръци-изненади в нашето училище. Изненадите са за учениците в 171 ОУ “Стоил Попов“. В коридорите на училището се разположиха грейнали в жълто, червено, зелено и бежово БАРБАРОНИ. На тях нашите ученици почиват в междучасията, споделят своите детски тайни, смеят се звънливо и смехът им оглася цялото училище. А други пък четат от любимата книга или преговарят урока за следващия час.

Хубаво е, когато виждаме радост и щастие в детските очи!

2022-01-05

Наближава 14.01. – патронен празник на 171 ОУ „Стоил Попов“

Уважаеми  ученици, учители и родители,

2021-12-22

Наградени ученици

Днес наши ученици бяха наградени на конкурса „Мисли зелено, събирай разделно“. Идеята за конкурса е дело на Булекопак и бе популяризирана от район Нови Искър. Целта е да се формира у учениците гражданско съзнание за опазване на околната среда. Със средствата на изобразителното изкуство учениците заявиха грижа и желание за чиста природа.

Камелия Ангелова и Катрин Петрова от V „а“ кл. получиха в тържествена обстановка своите награди за I и II място.

2021-12-22

Училищен вестник, бр. 8

И тази година ще посрещнем Коледа с поредния брой на училищния вестник "Любознайко". Ученическият творчески екип ни предлага интересни материали, които ще запълнят поредната страница от книгата на нашия богат училищен живот.

Разлиствайте и четете с коледно настроение!

Към вестника - ТУК.

2021-12-20

Б Л А Г О Д А Р С Т В Е Н     А Д Р Е С

, , ,
2021-12-17

ДА ПОДАРИМ ЕДНА ЩАСТЛИВА КОЛЕДА!

 

За първа година училището ни участва в инициативата „КОЛЕДА В КУТИЯ ЗА ОБУВКИ“, в която един от официалните партньори на сдружението-организатор „Together for – Заедно за“ е община „Нови Искър“.

,
2021-11-21

Спечелихме проект за химн на училището ни!

За пореден път нашето училище и нашият сплотен колектив показа, че има място именно сред „избраните“ със своята история, дух, трудолюбие и професионализъм!

2021-11-18

Меню за периода 22.11 - 26.11.21 г.

Менюто може да видите - ТУК

, , , , , , , ,
2021-11-13

Когато красотата вдъхновява…

     Напук на всички предизвикателства, учителите в нашето училище, заедно с всичките си професионални ангажименти, не престават да творят!

2021-11-02

БУДИТЕЛИТЕ В 21. ВЕК

        Думата „будител“ произлиза от думата „будя“, което означава пробуждане, вдъхновение, просветление. В България от средата на 18. век до края на 19. век започват процеси на възраждане, на обновяване, на възход и на промяна. Тази промяна включва извоюването на църковната ни независимост и националното ни освобождение. На тази българска просвета посвещават делото и живота си българските будители.

2021-11-02

БУДИТЕЛИТЕ В 21. ВЕК

          „Будител” е дума, която сме чували много пъти в живота си, най-често когато говорим за миналото си. Тя описва една личност, която мисли за народа, която мисли за страдащите хора, като нейната мисия е да ги накара да се пробудят и да се борят за по-добро.

2021-11-02

Силата на словото в Деня на будителите

     Денят на народните будители и тази година е повод в нашето, изпълнено с традиции и дух, любимо училище да се родят и реализират много творчески инициативи.

     Такава инициатива е конкурсът за есе, който се организира сред седмокласниците, на тема: „Будителите в 21. век“. Откликнаха шест ученици.

2021-10-21

Преминаване в обучение от разстояние в електронна среда

На основание заповед №РД09-3596/20.10.2021г. на министъра на образованието и науката от 21.10.2021г. учениците от I до VII кл. на 171 ОУ „Стоил Попов“ преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Обучението ще се провежда през платформата TEAMS съобразно седмичното разписание и по утвърден график.

2021-10-19

Да говорим открито по важни за учениците ни теми…

Последният Час на класа в 5 „А“ клас протече по нетрадиционен начин. Наш гост-лектор беше г-н Станчев – инспектор от Детска педагогическа стая към столичното Второ РПУ. Темата, която той представи, беше изключително важна и същевременно много важна за учениците: „Кибертормозът и опасностите в социалните мрежи“. Имаше много въпроси към водещия, а също така и разкази от страна на децата за „случки“, с които са се сблъсквали пред компютрите или телефоните си.

2021-09-22

22 септември – Ден на Независимостта на България

Днес се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България – една от най-значимите дати в новата ни история.

На 22 септември 1908г. в старата столица Велико Търново княз Фердинанд и правителството на Александър Малинов се обръщат с Манифест към българския народ и тържествено провъзгласяват Независимостта на България. Церемонията протича в църквата „Св. 40 мъченици” в старопрестолния град.

2021-09-21

БНТ в 171 ОУ „Стоил Попов“

Репортери и оператори от националната телевизия днес отново гостуваха в нашето училище и заснеха моменти от час по английски език в VI „б“ клас. Часът се проведе в една от класните стаи на открито. Вече втора година при подходящи атмосферни условия и учебно съдържание учениците ни усвояват знания сред зеленина и цветя. Радостни сме, че добрата практика на нашето училище се сподели и реализира и в други училища. Родителите и обществеността също подкрепиха нашето начинание.

2021-09-17

Незабравими моменти от първия учебен ден в нашето училище

„…И нека всички заедно вървим по пътя - за доброто на нашите деца“

 

Към галерията със снимки - ТУК.

2021-09-14

Поздрав

В навечерието на 15 септември пожелаваме на учениците от 171 ОУ „Стоил Попов“ успешно да изкачват стълбицата на знанието.

Здрава, спокойна и успешна Нова учебна година!

2021-09-10

Откриването на учебната 2021/2022 година

Уважаеми ученици и родители,

Откриването на учебната 2021/2022 година отново ще бъде по нетипичен за нас начин , защото сме длъжни да се съобразим с противоепидемичните мерки.

Официално откриване ще има само за първи клас от 10,00 часа в двора на училището, където ще са ситуирани първокласниците и техните родители .След като мине официалната част ,учителите и децата влизат за около половин час в класните стаи , а родителите ги изчакват навън. Напомняме, че децата трябва да имат маски за коридора и тоалетните.

2021-09-09

В навечерието на новата 2021/2022 учебна година в нашето училище тече трескава подготовка за посрещане на учениците

В навечерието на новата 2021/2022 учебна година в нашето училище тече трескава подготовка за посрещане на учениците.Освен за учебната дейност,педагогическият колектив мисли и как да направи по-интересно и занимателно времето за отдих на децата.

 

Младите учители дадоха идеи и с ентусиазъм ги превърнаха в реалност,като оформиха красиви кътове за игра и отдих .Дано да харесат на учениците и те да се забавляват.

 

А всички ние ,вашите учители Ви очакваме!

2021-09-09

Правила за ПРОДАЖБА И ВРЪЩАНЕ НА КУПОНИ ЗА ОБЯД  в   171 ОУ“Стоил Попов“

 

2021-09-09

Заседание на ОС при 171 ОУ „Стоил Попов“

Уважаеми родители,

На 13.09.2021г. от 18,00ч. ще се проведе заседание на ОС при следния дневен ред:

1. УВД през 2021/2022г.

2. Съгласуване на документи.

3. Работа по проект.

4. Текущи въпроси.

2021-09-08

Квалификационна дейност

От 03.09.2021г. до 05.09.2021г. педагогическият колектив на 171 ОУ „Стоил Попов“ участва в обучение на тема „Методика за обучение на децата и учениците по БДП“.  Темата, по която има задължителни часове в часа на класа, е актуална, тъй като е свързана с опазване живота и здравето на учениците.

2021-09-08

Родителска среща

Уважаеми родители,

2021-08-30

Заседание на Училищното настоятелство

Уважаеми родители, 

на 08.09.2021г.от 18,30ч. в 171 ОУ „Стоил Попов“ ще се проведе заседание на УН.

Дневен ред:

1. Подготовка за учебен процес през учебната 2021/2022г.

2. Готовност на материално-техническата база.

3. Работа по проект „Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот“.

4. Текущи въпроси.

2021-08-06

Участие в проект

171 ОУ "Стоил Попов" е одобрено и участва в дейност 1 на проект BG05M20P001- 5.001- 0001 "Равен достъп до училищно образование в условия на кризи". Участието в дейността позволява осигуряване на технически устройства - лаптопи за ученици и учители, които да гарантират ефективно провеждане на учебния процес. Съгласно условията получихме 33 устройства.

2021-07-03

Не сбогом, а довиждане, випуск 2020/2021г.!

 

На 01.07.  в празнична обстановка връчихме свидетелствата за основно образование на нашите седмокласници. Поздравихме ги за високия резултат на Националното външно оценяване. Бяхме подготвили изненади за тях – последен час в класната стая на открито, пожелание от всеки учител, грамоти, свитъци с красиви мисли, подарък за спомен от родното училище. Учителските ни сърца бяха трогнати от думите на благодарност, които децата отправиха към нас. Развълнувани, малко тъжни и с много хубави спомени пожелахме на нашите възпитаници - На добър час!

2021-06-29

Учебната 2020/2021 година е към своя край и ни донесе ...

Учебната 2020/2021 година е към своя край и ни донесе

истинско удовлетворение и радост.Нашите седмокласници постигнаха високи резултати на НВО по български език и литература и математика.

По български език и литература при среден успех за страната 53.86т,те постигнаха успех от 68.10 т;

По математика при среден успех за страната от 37.94т,

нашите деца имат 46.34 т.

Поздравления за седмокласниците и всички учители,

които са им преподавали !

2021-06-24

Служебни бележки за еднократната финансова помощ за първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

уведомяваме Ви,че служебните бележки за еднократната

финансова помощ за първокласниците са готови.Можете да идвате в училище и да си ги получите,а от 01.07.2021 г ,отдел

„Социално подпомагане“ ще ги приема.

2021-06-24

Дари униформа или елемент от униформа

Уважаеми родители, уведомяваме ВИ,че инициативата

на Училищното настоятелство „Дари униформа или елемент от униформа“, която е запазена или малко ползвана , ще се реализира в събота /26.06.2021г/ в училищния двор от

9:00ч-11:00ч. Представители на УН ще реализират инициативата.Който има интерес да заповяда!

2021-06-24

Помагала

Помагала - 7 клас 2021-2022 - ТУК

Помагала Ia клас - ТУК

2021-06-24

На раздяла

Последният училищен звънец скоро ще огласи двора ни. Още един уникален випуск седмокласници ще поемат по своя път. Седем години, в които заедно – ние учителите и те – учениците споделяхме и добри, и не толкова добри моменти. Седем години, които оставят поредния скъп спомен в сърцата ни.

2021-06-15

Родителска среща за бъдещи първокласници

Уважаеми родители,

на 17.06.2021г. /четвъртък/ от 18,00ч. при спазване на противоепидемичните мерки в 171 ОУ „Стоил Попов“ ще се проведе родителска среща. Ще Ви запознаем с организацията и провеждането на обучението в I клас и ще отговорим на всички въпроси, които Ви вълнуват.

Заповядайте!

2021-06-09

Резултати НВО IV клас

Излязоха резултатите от НВО IV клас. Поздравления за четвъртокласниците ни, които постигнаха много добър общ успех от двата изпита. Адмирации за учителите, които вложиха целия си професионализъм и подготвиха учениците за това достойно представяне.

Желаем на всички бъдещи успехи!

2021-06-07

Розова градина

Розите в нашия двор цъфнаха. Бели, розови, оранжеви… Ухаят и красят.

2021-06-07

Списъци класирани и некласиране деца за прием първи клас

2021-06-04

Класиране на бъдещите първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Днес в 17,00ч. ще излязат резултатите от първото класиране за прием в първи клас. Молим Ви да проверите с идентификационните номера от платформата дали Вашите деца са класирани.

Записванието след първо класиране се извършва в указаните срокове по График, който е публикуван на сайта на училището и може да се извърши по електронен път или на място в училище.

Желаем успех!

2021-06-01

График за допълнителна работа с учениците от начален етап в периода 01.06.2021 г-15.06.2021г. !!!

График за допълнителна работа с учениците от начален етап в периода 01.06.2021 г-15.06.2021г. !!! - ТУК.

2021-06-01

Ученически униформи

С решение на Училищното настоятелство с протокол №6/11.05.2021г. и на Педагогическия съвет на 171 ОУ „Стоил Попов“, училищната униформа за учебната 2021/2022 година остава същата: риза с дълъг ръкав с логото на училището, пуловер без ръкав с логото на училището и суитшърт с логото на училището.

За топлото време (САМО ПО ЖЕЛАНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ), фирмата предлага тениска с къс ръкав /100%-памук/ в три цвята:бял, червен и тъмносин, с логото на училището/ и в зависимост от желанието за цвят на клиента.

2021-05-24

СЛОВОТО, КОЕТО ПРОСВЕТЛЯВА!

Нека си спомним как се празнуваше един от най-светлите и най-обичани от всички българи празници – Двадесет и четвърти май – в „онова време“, преди повече от 30-ет години. Пред всяко българско училище се събираха празнично облечени ученици, учители и родители. Искрящи божури и китна зеленина обгръщаха портретите на нашите първоучители Кирил и Методий. Ухаеше на пролет и цветя. Гърдите на гордо вървящите отпред най-изявени ученици бяха накичени с ленти, с надписа „отличник“. Това беше огромно признание за техния труд и старание. Празничната музика от училищните оркестри огласяше площадите.

2021-05-21

Любознайко брой 6

Любознайко брой 6 - ТУК.

,
2021-05-21

Светлина от миналото

В навечерието на най-духовния и светъл празник-24май, педагогическият ни екип получи невероятен подарък. Семейството на наша учени

2021-05-20

Красив двор

Продължаваме да естетизираме двора на нашето училище. На поредната зелена площ вече са засадени красиви цветя. Цветната алея е дело на специалистите от дирекция „Зелена система“ към Столична община.

Учениците ни се обучават и играят в училищен двор с много растителност, цветя, зеленина, кътове за отдих. Така допринасяме за развитието им в здравословна среда. А това е важна част и от нашата възпитателна дейност за опазване на природата.

Благодарим за подкрепата на всички, с които заедно творим красоти!

2021-05-20

Предпразнично

Остават няколко дни до 24 май - Денят на светите братя и българската азбука. В двора на нашето училище, на ствола на вековните дървета поставихме прозорчета. За да продължи да влиза светлината – на знанието и просветата.

2021-05-10

Добра новина

Колко е приятно, когато успяваме да вдъхновим нашите ученици да създават красиви неща! Теодора Кънзова от II „а“ кл.

2021-05-07

Час по български език и литература на открито

Днес в нашето училище БНТ заснепровежането на час по български език и литература в III „а“ кл. След многото почивни дни, учебният ден за третокласниците започна в една от класните стаи на открито.  Учебният процес следва своя нормален ход сред зеленина и цветя, а учениците с голямо нетърпение очакват тези часове. Всички класове в нашето училище имат възможността да се обучават в новата среда сред природата.

 

2021-04-29

Великден – един от най-светлите християнски празници!

 

2021-04-28

Проект „Работа в екип“ в 3 „б“ клас, 171 ОУ „Стоил Попов"

Ръководител: г-жа Райна Ангелова- психолог

Задачи за учениците:


- да се разделят на екипи по тяхно желание;
- да измислят някаква история;
- да направят декори към нея;
- да разиграят историята пред публика.

Учениците сформираха своите екипи и изпълниха всички задачи,
поставени пред тях. Работата в екип често се практува в нашето училище,
защото тя сплотява, развива, възпитава.

2021-04-23

Обучение на открито

Времето се затопли, дойдоха щъркелите, раззелени се природата, разцъфтяха лалетата. Сред тази приказна пролетна картина намериха своето място и учениците от II „б“ и III „а“ кл. на нашето училище. В зелената класна стая те проведоха учебни занятия. Докоснати от топлите слънчеви лъчи и с грейнали лица, нашите ученици се радват на тази придобивка.

2021-04-19

Предстояща родителска среща!

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Каним Ви на родителска среща на 27.04.2021г. /вторник/ от 18,00ч. Родителската среща ще се проведе във физкултурния салон на 171 ОУ „Стоил Попов“ при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ще Ви запознаем с организацията и провеждането на учебно-възпитателната дейност в 171 ОУ „Стоил Попов“ в първи клас през учебната 2021/2022г.

2021-04-19

Грижа за природата

В петък нашето училище бе посетено от г-жа Билева – зам.-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“ на СО, г-н Джоргов – зам.-кмет по направление „Обществено строителство“ на СО, г-жа Райчева – кмет на район Нови Искър. Показахме дърветата, дарени от СО и засадени от нашите третокласници през м.октомври. Всички те са от вида ясен и всяко дърво си има стопанин – клас, който се грижи за него. Дърветата са окичени с мартеници и следват естествения ход на своето развитие.

2021-04-14

Първа изложба на Денис Дари Ваков

Човек се ражда с таланта си. Ние, възрастните, можем да го открием за света, да насочим детето да се развива в правилната посока, да го насърчим да рисува.

Денис Дари Ваков е само на 10 години, ученик в 3 „б“ клас при 171 ОУ „Стоил Попов“, гр. Нови Искър. Той се забавлява най-добре, рисувайки. При това го прави с майсторлък – сполучливо съчетава цветовете, използва цветни багри за различните си настроения, прилага всички средства за постигане на ефект – водни, темперни, пастелни бои, флумастери, цветни моливи.

2021-04-11

Купони за столовото  хранене в 171 ОУ "Стоил Попов" за седмицата от 12.04.2021 г. до 16.04.2021г.

2021-04-09

Уважаеми ученици и родители

2021-04-03

Пролетно настроение в нашето училище

БНТ засне и показа класните стаи, в които учениците ни ще се обучават на открито, сред зеленина и цветя, ще получават знания и ще се радват на природата. Убедени сме, че постигнатите резултати и успехи в нашата дейност са плод на неуморния учителски труд, на устремените към знания ученици, на разиващата среда. Отговаряме на съвременните образователни предизвикателства и създаваме най-добрите условия за учениците ни.

За късмет в двора ни кацна и щъркеловото семейство - на добро е, на сполука, на спокойни дни и бъдещи успехи!!!

2021-04-03

Успехи на наши ученици

На 18.03.2021г. се проведе националното математическо състезание “Европейско кенгуру", организирано от МОН. Целта на състезанието е учениците да проверят знанията си по математика и не малко от тях да изявят математическите си заложби. Решават се 26 задачи. Успехи постигат тези ученици, които са концентрирани, нямат пропуски в знанията и мислят логически.

2021-03-30

Посещение на кмета на София в 171 ОУ

На посещение в нашето училище днес дойдоха кметът на град София-госпожа Фандъкова и кметът на район Нови Искър-госпожа Даниела Райчева.

2021-03-29

Важна информация, свързана с приема в I клас

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Предлагаме на Вашето внимание следната важна информация, свързана с приема в I клас.

 

Система за първи клас - ТУК.

2021-03-26

План за действие за 2022/2023 г. за БДП

План за действие за 2022/2023 г.

2021-03-17

Уважаеми родители на бъдещи първокласници, !!! Кандидатстването и записването за първи клас ще се извършва онлайн

2021-03-17

Мисли за вечното изкуство

2021-03-16

Пролет иде

2021-03-16

Петокласниците и Древният свят

По време на строителството на язовир Копринка е открито древно тракийско селище. Това е градът на цар Севт III Севтополис – столицата на Одриското царство. Проектната дейност на учениците от 5-тите класове ни представя част от бита на старите траки. Изучаването на древната история поражда интерес у учениците, те се запознават със забележителни исторически факти за тези далечни времена. Тази част от човешката история ги мотивира да търсят и получават информация за развитието на обществата много преди нашето.

2021-03-12

Важно!

Уважаеми ученици и родители,

От 12.03.2021г. учениците от V до VII кл. преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Учебният процес е по установен график за онлайн обучение, с който са запознати учениците.

Апелираме за сериозно и отговорно отношение към провеждане на учебния процес в дистанционна среда. 

2021-03-05

Пожелаваме Ви няколко приятни минути в уютното ни училище!

2021-03-03

Брой 5 на "Любознайко"

"Любознайко", брой 5 - ТУК.

2021-03-03

„Земя що си ме кърмила, моя поклон приеми…“

2021-03-02

Най -дългата мартеница

 
2021-02-28

Пролет иде животворна…

2021-02-24

В чест на 3 март

2021-02-18

148 години от обесването на Апостола на свободата и актуалността на думите му днес

В днешния ден, в минута мълчание, прекланяме глава пред личността и делото на великия наш сънародник Васил Левски-Дякона!

В онези времена, потънали в петвековна тъма, делата на българските възрожденци – книжовници и просветители, на българските светли умове и смели сърца, лумват като истински огън, който повежда изстрадалия български народ напред – към ново съзнание и нови хоризонти.

2021-02-17

Възстановяват се присъствените учебни занятия

2021-02-02

Заповеди на Министъра на здравеопазването и на Министъра на образованието и науката и въвеждане на нови противоепидемиологични мерки в периода от 04.02.2021г. до 17.02.2021г.

Уважаеми ученици и родители,

Съгласно заповеди на Министъра на здравеопазването и на Министъра на образованието и науката и въведените противоепидемиологични мерки, в периода от 04.02.2021г. до 17.02.2021г. се възстановява присъственото обучение на учениците от VII клас. Обучението ще се провежда съгласно седмичното разписание за втори учебен срок и утвърден в началото на учебната година график на учебния процес.

В този период учениците от V и VI класове ще продължат обучението от разстояние в електронна среда.

2021-01-26

Уважаеми родители и ученици

, , , ,
2021-01-20

Ученическо творчество

На таблото за ученическо творчество с малките  таланти от I „а“ клас се разхождаме из на

2021-01-20

Класиране на олимпиада

И в условия на обучение от разстояние в електронна среда нашите ученици постигат успехи.

2021-01-15

„Не се гаси,туй що не гасне“

„Не се гаси,туй що не гасне“

Тези думи на народния поет Иван Вазов сякаш символизират запалената искра на знанието,поставено преди 157 години в кв.Кумарица от Стоил Попов.

Днес всички ние-учители,настоящи и бивши ученици на 171ОУ“Стоил Попов“, прекланяме глава пред делото му и мислено си обещаваме да следваме завета му.С гордост можем да кажем , че нашето училище е съхранило традициите,предава ги на поколенията и крачи смело към бъдещето.

Честит празник на знанието вече 157 години в кв.Кумарица!

2020-12-30

Важно!

2020-12-23

В навечерието на светлите Рождественски и Новогодишни празници!

2020-12-23

Коледен брой на училищния вестник

2020-12-07

Нова изненада очаква нашите ученици

2020-11-25

Механизъм за противодействие на тормоза и насилието в 171 ОУ „Стоил Попов“

2020-11-12

Ученически вестник

Минаха няколко месеца от представените два броя на училищния ученически вестник. „Любознайко“ се появи в извънредна обстановка, но получи одобрението на читателите с интересните си рубрики и оригинален дизайн. Вдъхновени от „журналистическите“ си успехи, обичащи знанието, нашите възпитаници продължават на медийното поприще. Разлистете и се насладете на бр.3 от „Любознайко“ - ТУК.

2020-11-10

С грижа за новите дръвчета

Благодарение на любезното съдействие на Столична община и район Нови Искър в двора на нашето училище бяха посадени тринадесет млади дръвчета. За тях грижа ще полагат децата, с подкрепата на техните учители.

2020-11-10

Проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“

Проект BG05M2OP001-2.012-0001

„Образование за утрешния ден“

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

I. През учебната 2020/2021г. в 171 ОУ „Стоил Попов“ ще се сформират 2 клуба по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения, както следва:

· Клуб Самостоятелно ниво „Мултимедиен сват“ VI клас;

· Клуб Основно ниво „Бъди в час с дигиталния свят“ III „а,б“ класове;

 

2020-10-30

Денят на народните будители – импулс за нашето съвремие!

Видни български интелектуалци, политици и творци преди почти век, през далечната 1922 год., дават началото за всенародно и ежегодно честване на Деня на народните будители. Примери, които да следва българинът, стават български просветни дейци, книжовници, героични и смели революционери, духовни водачи, отдали дело и живот на това да пробудят вярата в доброто, любовта към знанието, обичта към род и родина във времената след Освобождението на България от османско владичество и в нейните първи най-важни крачки за възраждането на непокорния български дух.

2020-10-29

Проект по История и цивилизация

В часовете по История и цивилизация учениците от V кл.

2020-10-28

Преустановяват се груповите извънкласни дейности

Уважаеми родители и ученици, посещаващи извънкласни дейности,

На основание т.I.3 от заповед №РД-01-626/27.10.2020г. на министъра на здравеопазването, за периода 29.10.2020г.-12.11.2020г. вкл. се преустановяват груповите извънкласни дейности в 171 ОУ „Стоил Попов“. За възстановяване на заниманията ще бъдете уведомени своевременно.

2020-10-26

АЛГОРИТЪМ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ

АЛГОРИТЪМ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ - документът може да се види - ТУК.

2020-10-26

Класна стая на открито – единствена по рода си в България!

Нашето училище с право може да се нарече иновативно и смело в обстановката на Ковид-криза.

2020-10-26

Есенна ваканция

Уважаеми родители и ученици,

Уведомяваме Ви,че есенната ваканция за учениците започва на 30.10.2020 г. (петък) и продължава до 02.11.2020 г. (понеделник) включително.

    Учениците са на училище на  03.11.2020 г. (вторник).

2020-10-19

Учебна евакуация

На 12.10.2020г. в нашето училище се проведе практическо занятие /учебна евакуация/ по усвояване на Плана за защита при бедствия, Плана за действие на личния състав за гасене на пожари, Плана за евакуация на учещите, педагогически и непедагогически персонал в 171 ОУ „Стоил Попов”. Организирано, бързо, при спазване на всички противопожарни изисквания и противоепидемични мерки ученици, учители и служители напуснаха сградите на училището. Проведеното мероприятие е част от обучението на учениците за действия при възникване на непредвидени ситуации в учебното заведение.

2020-10-17

Ученическо творчество

Часовете по Технологии и предприемачество са любими на нашите ученици. В тях те развиват своите умения, реализират проекти, заявяват  отношение към заобикалящия ги свят.

2020-09-25

З А П О В Е Д № РД09-2121/ 28.08.2020 г. и № РД09-2118/ 28.08.2020 г.

З А П О В Е Д № РД09-2121/ 28.08.2020 г. - ТУК.

 

№ РД09-2118/ 28.08.2020 г. - ТУК.

2020-09-18

Проект: „Спортът- гаранция да здраве и успехи в училище“

На 17.09.2020г., в нашето училище се проведе вълнуваща спортна проява. Неслучайно в Деня на София учениците ни изпълниха двора с радостни викове. Реализирахме една от дейностите на проект „Спортът- гаранция да здраве и успехи в училище“ по програма за развитие на физическото възпитание и спорта на СО.

2020-09-15

Първи учебен ден 2020 г.

Първият учебен ден в 171 ОУ „Стоил Попов“ – очакван от първокласниците и техните родители с нетърпение, очакван и от всички ученици на нашето училище, пълен със звънки детски гласчета и грейнали усмивки, с развълнуваните лица на възрастни и с трепета в детските сърца…

 

Малко, спретнато, обновено, цялото потънало в зеленина, нашето училище посрещна своите ученици с пожелания за здрава и спорна учебна година, за много успехи на деца и учители.

 

2020-09-14

Специални благодарности към Училищното настоятелство!

Педагогическият колектив на 171 ОУ „Стоил Попов“ благодари на Училищното настоятелство за освежаването на бордюрите на тротоара покрай училищния двор и пешеходната пътека!

Благодарим на всички Вас,които отделихте от свободното си време и го подарихте на децата от 171ОУ“Стоил Попов“!

2020-09-14

План за работа на 171 ОУ “Стоил Попов“ в условията на COVID-19, приети от ПС за учебната 2020/2021 година (изработен на основание на насоките на МОН и Министерство на здравеопазването)

УТВЪРЖДАВАМ: ……………….

/Канелия Костова -

Директор на 171 ОУ „Стоил Попов”/

 

 

 

 

 

 

 

План

за работа на 171 ОУ “Стоил Попов“

в условията на COVID-19, приети от ПС

за учебната 2020/2021 година

(изработен на основание на насоките на МОН и

Министерство на здравеопазването)

 

 

 

 

 

 

 

 

2020-09-11

Наближава 15 септември-първият учебен ден и екипът на 171ОУ“Стоил Попов“ се подготвя да посрещне своите ученици

На посещение в училище дойде и кметът на район Нови Искър-Госпожа Даниела Райчева.Тя се увери,че училището е подготвено за началото на учебната 2020/2021 година.Директорът на 171 ОУ „Стоил Попов“ и показа ремонтирания коридор и стълбищна площадка в помощната сграда на училището.За да се чувстват децата спокойно и да имат място за почивка в коридора са поставени удобни дивани и изнесена част от библиотеката.Помислено е и за децата със Специални образователни потребности,които имат нов кабинет.

2020-09-09

Предстоящо заседание на Обществения съвет към 171 ОУ

На 14.09.2020г. от 18,40ч. ще се проведе заседание на Обществения съвет. Молим членовете да спазват противоепидемичните мерки. 

Дневен ред:

1. Организация и провеждане на учебния процес през 2020/2021 уч.година.

2. Запознаване с нормативни документи.

3. Разни.

2020-09-04

Организация на деня 15.09.2020г.-началото на Новата учебна 2020/2021 година!

Уважаеми родители,

2020-09-04

Предстоящи родителски срещи за начален и прогимназиален етап

Уважаеми родители,

2020-08-25

Важно!

2020-08-17

Двора на нашето училище

Трудна и изпълнена с предизвикателства бе учебната 2019/2020 година...На 16.03.2020 г бе обявено Извънредно положение, свързано с разрастващата се пандемия COVID-19.

2020-07-03

Ръководство за кандидатстване онлайн; първи и втори етап на класиране

УВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ, УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

2020-07-02

Важно!

2020-07-01

Изпращане на нашите седмикласници

2020-06-29

Необходими помагала за учениците от първи до седми клас за учебната 2020/2021 година!!!

помагала за 1 а,б класове - тук

2020-06-09

Уважаеми родители на бъдещи първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници ,

Каним Ви на родителска среща на 17.06.2020 г  (сряда) от 18:00ч !

На тази родителска среща ще разберете в коя паралелка ще бъде Вашето дете и ще получите информация за учебния процес през учебната 2020/2021 година.

   Очакваме Ви !

2020-06-08

Свободни места за второ класиране

Свободни места за второ класиране - 0 бр.

2020-06-02

Уважаеми родители

Уважаеми родители, 

Ученическите униформи ще се закупуват от магазина на фирма ТРЕА до 20.06.2020г. Магазинът се намира в гр. София на ул. "Цар Симеон" №85. Можете да осъществите връзка и на тел.0892214871.

2020-06-01

СПИСЪК НА ПРИЕТИТЕ УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021г.

СПИСЪК НА ПРИЕТИТЕ  УЧЕНИЦИ  В ПЪРВИ КЛАС НА  ПЪРВО КЛАСИРАНЕ  ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021г.

2020-05-31

Уважаеми родители на бъдещи първокласници

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

Списък с приетите ученици на първо класиране в 171 ОУ "Стоил Попов" ще бъде публикуван на сайта на училището на 01.06.20г. в 17,00ч.

Записването на първокласниците ще се извършва от 02.06.20г. до 05.06.20г. вкл. във времето от 8,00ч.до 17,00ч.

Необходими документи за записване:

1. Оригинал на удостоверение за завършено предучилищно образование

 

Апелираме към всички, които ще посетят училището, да спазват изискванията за дистанция и предпазни средства.

2020-05-28

Интерактивен урок в 4а клас

Знаете ли, че науката може да бъде забавна и да разпалва креативност, докато развива логическо мислене на децата? Магията се крие в подхода на представянето й. За да спечелиш вниманието и разпалиш любопитството, са нужни една колба знания, щипка зашеметяващи научни демонстрации и няколко капки любов.

          Такива интерактивни уроци, като този, в 4 „а“ клас, при 171 ОУ „Стоил Попов“, ще разбълбукат онова така безценно приключенско чувство, което ще вдъхнови детското любопитство, ще развие въображението и ще оформи собственото им разбиране за света.

2020-05-24

Честит 24 май- празник на българската просвета и култура!

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята историческа тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник!

2020-05-21

Излезе бр.2 на училищния онлайн вестник Любознайко

2020-05-19

Уважаеми родители и ученици

Уважаеми родители и ученици,

В продължение на 3 учебни години от 2017г до 2020 година НИЕ -училища за чуждоезиково обучение „Фарос“ провеждаме обучение по английски език, като извънкласна дейност в 171 ОУ „Стоил Попов“ .

2020-05-12

До родителите на бъдещи първокласници

2020-05-03

3 май - Световен ден на слънцето

3 май - Международен ден на Слънцето – най-близката звезда до нашата планета.

Без Слънцето няма живот на нашата Земя. То ни дава топлина и светлина, от него зависят най-важните характеристики на атмосферата, определя екологията на планетата.

Децата от 1"а" клас на 171 ОУ "Стоил Попов" поздравяват всички в този чудесен ден!

Видеото може да се види - ТУК.